Preskupenie síl v Banskej Bystrici. Traja kandidáti odchádzajú z boja. Tieto slová by ste však nečakali

0
V prieskumoch najsilnejší kandidáti na predsedu BBSK vo VÚC 2017 Ján Lunter (vľavo) a Marian Kotleba (Autor: TASR)

“Ja sa teraz verejne vzdávam kandidatúry. Treba každý hlas, aby bol demokratický výsledok volieb. Cítim svoju silu, do akej miery by som bol dnes zvoliteľný za predsedu kraja. Vzdávam sa v prospech demokracie a tá je v tom, že príde veľa ľudí voliť a vyberie si kandidáta, akého bude chcieť,” konštatoval vo vysielaní RTVS Saktor.

Zdôraznil, že Smer-SD a koalícia rozhodla, že bude jednokolová voľba a v Banskej Bystrici práve koalícia a médiá spravili druhé kolo pred prvým. Vyzývali kandidátov, ktorí “čestne vstúpili do boja”, aby sa vzdali v prospech iného. Saktor tiež poznamenal, že on osobne Jána Luntera voliť nebude. Prekážajú mu ľudia, ktorými sa obklopil.

“Vzdávam sa kandidatúry v prospech pána Luntera, aby došlo k zmene. On má najväčšiu šancu, aby sa dosiahla pozitívna zmena, pokoj a mier, aby sme sa všetci mali radi v tomto kraji a štáte,” vyhlásil zasa v závere živej televíznej diskusie Kökény.

“Mojou víziou je moderný prozápadný kraj vytrhnutý z izolácie, v ktorej je dnes, aby sa tu mladým ľuďom dobre žilo, aby sa radi vracali. Preto som sa rozhodol vzdať svojej kandidatúry v prospech, podľa mňa, najschopnejšieho človeka, ktorý celý kraj prešiel a pozná ho, Igora Kašpera,” zdôvodnil v diskusii RTVS Kantor.

Dodal, že každý, kto ho pozná, vie, že sa nevzdáva, ale “v tomto prípade som to musel urobiť z dôvodu zmeny volebného systému”.

V BBSK tak aktuálne na post predsedu kraja kandiduje: Marian Kotleba (ĽSNS), Ján Lunter (nezávislý), Martin Juhaniak (nezávislý), Igor Kašper (nezávislý), Milan Urbáni (SMS), Pavel Greksa (nezávislý), Alena Pivovarčiová (Nový Parlament), Miroslav Gálik (Národ a spravodlivosť), Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) a Zdenek Očovan (Politická strana NAJ).

- Reklama -