Odvolaného primára trenčianskej gynekológie Petra Kaščáka sa zastávajú aj lekárske odbory

0
Peter Kaščák (Autor: ReproFoto: youtube)

Podľa šéfa LOZ Petra Visolajského štát zakrýva oči nad obrovskými problémami nemocníc a za menšie pochybenia vyhadzuje schopných ľudí. „Nielen preto, že Gynekologicko-pôrodnícka klinika v Trenčíne pod jeho vedením získala dvakrát ocenenie najlepšej kliniky na Slovensku, že jeho pracovisko výrazne zlepšilo renomé celej trenčianskej nemocnice, ale aj v kontexte nečinnosti riaditeľov nemocníc či samotného ministerstva v iných oveľa hrubších pochybeniach v oblasti zdravotníctva,” odôvodnil Visolajský.

Podľa vedenia FN Trenčín porušil Peter Kaščák disciplínu, keď kapele Karpatské chrbáty povolil, aby na sále natáčala videoklip k skladbe Žlčníkový záchvat. Kaščák v ňom navyše aj sám vystupuje. „Lekárske odborové združenie sa napriek tomu, že bývalý pán primár nie je členom LOZ, jednoznačne stavia na stranu tohto čestného a profesionálne zdatného lekára a vyzýva riaditeľa trenčianskej nemocnice Stanislava Pastvu, aby prehodnotil svoj postoj,” dodáva pre portál Webnoviny.sk predseda LOZ Peter Visolajský.

Podľa primátora ide o politickú hru

Trenčiansky primátor Richard Rybníček sa tiež postavil na stranu Petra Kaščák a uviedol, že odvolanie primára je iba politická hra. Z toho, že Kaščáka odvolali, obviňuje Rybníček šéfa rezortu zdravotníctva a tvrdí, že minister Čislák týmto krokom ohrozil kvalitu nemocnice a ponížil obyvateľov Trenčína. Za návrat Kaščáka na miesto primára Gynekologicko-pôrodníckej kliniky FN Trenčín medzitým vzniklo na sociálnych sieťach viacero výziev.

- Reklama -