Mestskí poslanci v Liptovskom Mikuláši finančne pomohli hokejistom odkúpením licencie. Teší sa aj primátor

0
Primátor Liptovského Mikuláša v minulosti aj vhodil čestné buly pred zápasom miestneho MHK 32 (Autor: TASR)

Liptovský Mikuláš absolvoval celý proces s odkúpením licencie už minulý rok, vtedy však Piešťany tipsportligovú príslušnosť napokon nepredali a do najvyššej súťaže sa prihlásili.

Tento rok sa už Mikulášu podarilo skompletizovať odchod z druhej ligy, v ktorej po zostupe v sezóne 2009/10 strávil šesť rokov. Definitívny súhlas na odkúpenie licencie dalo MHK 32 mesto Liptovský Mikuláš minulý piatok.

Hokejové mesto

Primátor Ján Blcháč po zasadnutí mestského zastupiteľstva uviedol: “Mikuláš bol odjakživa hokejové mesto, popri ďalších vrcholových športovcoch som rád, že do najvyššej národnej súťaže zasiahne aj tím v podobe našich hokejistov.”

(Text pokračuje nižšie.)

Zdroj: Facebook/MHK 32 Liptovský Mikuláš

Podľa predsedu predstavenstva MHK 32 Ivana Droppu pri rozhodovaní poslancov mesta zavážilo, že v hokejovom meste budú hrať najmä talentovaní vlastní odchovanci, ktorí po vypadnutí mužstva z extraligy často odchádzali do iných slovenských klubov aj do nižších súťaží v zahraničí.

Zvýšená finančná náročnosť

Aktuálne je v kádri dvadsať hráčov z Liptova.

Mesto Liptovský Mikuláš zvýši dotácie pre klub na ďalší rok a prispeje mu sumou 200-tisíc eur. Pôvodná  suma, ktorá mala byť vyhradená pre druholigovú sezónu, bola 160-tisíc.

Ďalších približne 300-tisíc si musí ale klub zohnať sám.

V piatok 12. augusta pritom od 14.00 hod. mimoriadne zasadalo v Liptovskom Mikuláši mestské zastupiteľstvo len preto, aby rozhodlo o možnom odkúpení extraligovej licencie od Piešťan. 

- Reklama -