Košický daňový úrad po požiari opäť funguje v štandardnom režime

0
Daňový úrad v Košiciach v plameňoch (Autor: Facebook/Ladislav Miko)

V utorok (27.2.) a v stredu (28.02.) bol Daňový úrad Košice zatvorený, vo štvrtok (1.3.) a piatok ( 2.3.) bola podateľňa a klientska zóna pre občanov k dispozícii počas úradných hodín na zmenenej adrese – v budove daňového úradu na Tomášikovej ul. 35 (Košice). “Aj túto možnosť klienti daňové úradu využívali. Na Tomášikovej ulici sme počas minulého týždňa vybavili niekoľko desiatok klientov,” doplnila Skokanová.

Utorkový požiar strechy budovy, v ktorej sídli Daňový úrad Košice, podľa hovorkyne nemal výrazné dopady na priestory využívané daňovým úradom. Keďže horela strecha šesťpodlažnej budovy a daňový úrad má od Železníc Slovenskej republiky prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie, tieto priestory požiar nezasiahol.

“Dokumentácia daňového úradu zostala nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované,” konštatovala Skokanová.

- Reklama -