Kaliňák predstavil novinku pre Rómov. Verím, že ľudia, ktorí sa doteraz zaoberali kriminalitou, sa naučia pracovať, hovorí

0
Tibor Gašpar a Robert Kaliňák predstúpili pred médiá priamo v rómskej osade v Krompachoch (Autor: Reprofoto (Facebook, Polícia Slovenskej republiky))
Len minulý týždeň predstavili šéf rezortu vnútra spolu s policajným prezidentom Tiborom Gašparom v osade Hornadská v Krompachoch hlavné piliere avizovaného zákona o potláčaní kriminality rómskych osád. Ani vtedy nechýbalo video a bližšie sme o predstavenom zákone písali TU
 
Teraz prichádza Kaliňák na svojom facebookovom profile s ďalšou rómskou tematikou. Propaguje dielňu ministerstva vnútra, ktorá má vyrábať nábytok pre obvodné policajné oddelenia. Dielňu otvorili v Krompachoch blízko spomínanej rómskej osady Hornadská. „Životná skúsenosť ma naučila, že činy a konkrétna pomoc ľuďom je oveľa viac ako plné ústa rečí a ´skutek utek´,“ píše sa v statuse pod videom, v ktorom Kaliňák vysvetľuje vznik dielne. 
 
Rezort vnútra vraj nechcel čakať na eurofondy a preto zriadil dielňu z peňazí usporených na ministerstve. „Verím, že projekt neskončí tu v Krompachoch, ale bude sa ďalej rozvíjať do ďalších problematických oblastí, aby sa ľudia, ktorí sa zaoberali doteraz kriminalitou, naopak naučili pracovať,“ vraví minister na zázname. 
 
Súčasťou dielne je aj komunitné centrum, kde sa môžu deti učiť, robiť si úlohy, ale aj osvojovať si základné hygienické návyky, ktoré v osadách často strácajú. Podobná dielňa je aj vo Svidníku. Aj v nej si môžu Rómovia z blízkych osád nájsť prácu. 
 
 
- Reklama -