Čtrá sa Kotlebovi ďalší silný protikandidát? O kreslo šéfa kraja chce zabojovať exprimátor Banskej Bystrice

0
Exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor (Autor: TASR)

Ako informovala Iveta Babjaková zo Saktorovho tímu, kandidatúru sa chystá oficiálne oznámiť zajtra,10. apríla. Na otázku TASR, či bývalý primátor mesta pod Urpínom bude kandidovať ako nezávislý, alebo stranícky kandidát, reagovala, že novinári sa všetko dozvedia na pondelňajšej tlačovej besede.

Saktor bol do kresla primátora Banskej Bystrice zvolený v roku 2006 a vystriedal v ňom Jána Králika, ktorý v meste “vládol” dve funkčné obdobia. Dovtedy bol prezidentom Konfederácie odborových zväzov. Do komunálnych volieb išiel ako nominant Smeru-SD, SNS a SZS. Potom ho na čele mesta vystriedal Peter Gogola, ktorého podporovali pravicové strany.

Do týchto dní v BBSK oficiálne oznámili svoju kandidatúru na post predsedu kraja šiesti kandidáti. Sú nimi politológ, poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, prednosta Mestského úradu v Brezne, vyštudovaný právnik Martin Juhaniak, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, konateľ súkromnej firmy, banskobystrický mestský poslanec Igor Kašper, majiteľ rodinnej firmy vyrábajúcej vegetariánske výrobky Ján Lunter a generálny riaditeľ Múzea SNP, historik a mestský poslanec Stanislav Mičev.

Jediný, kto ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru na post šéfa BBSK, ale o kom sa vie, je súčasný predseda samosprávneho kraja a poslanec NR SR za ĽSNS Marian Kotleba. Ako pre TASR v závere minulého roka reagoval podpredseda ĽSNS a predseda Úradu BBSK Milan Uhrík, “predseda BBSK je odhodlaný obhájiť výsledky zodpovednej práce v našom samosprávnom kraji”.

- Reklama -