Ministerstvo spravodlivosti nebude dopredu informovať o postupe v prípade Harabin. Prezident dnes vyzval vedenie najvyššieho súdu, súdnej rady aj ministra spravodlivosti, aby razantne konali

0
Tomáš Borec, minister spravodlivosti (Autor: SITA)

„V tomto momente nepovažujeme za vhodné dopredu informovať o možnom postupe,“ zdôraznila v reakcii na výzvu hlavy štátu hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Alexandra Donevová.

Prezident očakáva, že kompetentní budú hovoriť jedným hlasom

Prezident v súvislosti s poslednými rozhodnutiami senátu Najvyššieho súdu (NS) SR vedeného Štefanom Harabinom, ktorými spochybnili fungovanie inšpekcie ministerstva vnútra, uviedol, že je tu správna chvíľa a silný dôvod, aby kompetentní preukázali, že uplynulý rok mal nejaký zmysel. Namiesto zvažovania, kto a čo urobí a či vôbec, by som očakával, že vedenie najvyššieho súdu, vedenie súdnej rady aj minister spravodlivosti prehovoria jedným hlasom – a nekompromisným postupom ubezpečia verejnosť aj slušných sudcov v našej justícii, že sú odhodlaní konať a budú konať, podčiarkol prezident. Podľa hlavy štátu by mali konať, či už jednotlivo, alebo spoločne, no hlavne razantne, a tak, aby definitívne ukončili jednu éru nášho súdnictva – takzvanej harabinovskej justície.


 

- Reklama -