Ministerstvo obrany reaguje na článok v denníku SME. Považuje ho za zavádzajúci

0
Martin Glváč, minister obrany SR (Autor: SITA)

Autor článku si však túto podstatnú informáciu o úspore nevšimol alebo ju zámerne obišiel. Čitateľom radšej podsunul informácie podľa toho, ako sa mu to hodilo. Do roku 2012 platil rezort obrany za dodanie jednej tony nafty 99,56 USD, po spomínanej súťaži je dnes cena 59,90 USD. Spomínané verejné obstarávanie bolo v súlade so zákonom, zverejnené v slovenskom aj európskom vestníku. V súťaži a elektronickej aukcii sa zúčastnili štyri spoločnosti. V e – aukcii sa začalo súťažiť na sume 165 USD, výsledkom bolo zníženie ceny na už spomínaných 59,90 USD.

Denník Sme vraj brojí proti rezortu obrany

Autor nesprávne v článku uvádza, že štyri spoločnosti, ktoré sa zúčastnili v elektronickej aukcii, ponúkali najnižšiu cenu motorovej nafty. Spoločnosti v e-aukcii ponúkali najnižšie náklady na dodanie jednej tony nafty. Nepravdivý je aj titulok ´Glváč dal zarobiť takmer 12 miliónov eur firme od Rattaja z J& T´, ktorý je klamstvom. Ministerstvo obrany SR odmieta špekulácie v článku typu: ´to nevyzerá na náhodu´. Chceme upozorniť, že v krátkej dobe ide o ďalší útok od rovnakého autora s cieľom podsúvať verejnosti klamstvá. Je nepochopiteľné, že denník Sme dokáže informáciu o výraznej úspore pre daňových poplatníkov prekrútiť a podsúvať čitateľom zavádzajúce informácie. Tieto aktivity denníka Sme považujeme za mediálnu kampaň proti rezortu obrany.

Vlastníkom smečka je Penta. V tom vidí ministerstvo problém

Ministerstvo obrany SR trvá na tom, čo pred mesiacom napísalo v reakcii na iný zavádzajúci článok v denníku Sme. Rozhodne sa nebude riadiť záujmami finančnej skupiny Penta, ktorá je vlastníkom tohto média. Ministerstvo obrany SR využije právo na opravu a v súvislosti s nepravdivými informáciami pripravuje podanie ďalšej žaloby. Transparentný a zákonný proces s úsporou verejných zdrojov pre daňových poplatníkov je objektívnym faktom a výsledkom spomínaného verejného obstarávania.


 

- Reklama -