Viktor Béreš (strana NAJ) – Vyvlastníme elektrárne aj SPP.  Razantne  tak znížime ceny energií pre ľudí

0
Viktor Béreš (Autor: Archív: VB)
Ľudia už nevládzu niesť ťarchu rastúcich nákladov pri mizerných platoch, ktoré sú veľmi nízke pričom produktivita krajiny vyjadrená HDP je vysoká (80 MLD EUR) a už dávno umožňuje mať vyššie platy, ale to by musel niekto pohnúť rozumom. Ak v Slovinsku pripadá  z HDP na platy až 57 %, tak na Slovensku je to len úbohých 39% (v Nemecku je to 50%). Takže na platy ide málo pesňazí v celej krajine, ale ceny elektriny sú vyššie ako napr. v Maďarsku.
 
Vyššie ceny energií ale komplikujú život aj podnikateľom, čím sa slovenské výrobky logicky stávajú drahšie ako výrobky okolitých krajín, takže musíme sa tak zastať aj slovenských výrobcov, ktorí platia viac za energie ako naši susedia. 
 
Takže zhrnuté a podčiarknuté, platy na Slovensku rastú pomaly, poslanci parlamentu koketujú s myšlienkou ako si zvýšiť poslanecký plat o  1.000 eur, ale náklady  občana na  elektrinu sú už dnes vyššie ako u susedných krajín  a v tom prichádza kladivo od vlády  Fica a ide  zúboženému národu  zvýšiť náklady na elektrinu ešte o 3%.  
 
Hlavným problémom Slovenska je, že elektrárne  padli do rúk zahraničnej firmy ENEL a odbyt elektriny cez ZSE, SSE či VSE je v rukách zahraničných spoločností. NAJ preto otvorene hovorí, že elektrárne aj SPP budú štátom vyvlastnené, ak budeme vo vláde a zabezpečíme tak razantný pokles cien elektriny a plynu na Slovensku. Súčasní vlastníci energetických podnikov tak po vyvlastnení dostanú zostatkovú cenu. Avšak v prípade zlodejov, ktorí rozkradli krajinu od r .1993 už nebudeme tak zhovievaví a zlodejom nenávratne zoštátnime majetky.
 
Pracujeme na radikálnej  zmene krajiny už teraz. Netajím, že NAJ už nechce  len pád vlády. Chceme viac a to je pád celého skorumpovaného systému na Slovensku riadeného oligarchiou. Vytvoríme  sociálno- právny organický  štát pre ľudí (nie pre záujmové a finančné skupiny ako je to teraz). Začne fungovať vymožiteľnosť práva v plnom význame slova. 
 
Vyvodenie hmotnej a osobnej zodpovednosti za rozkradnutie krajiny je naša nevyhnutná požiadavka.  Musí nastať niečo ako norimberský proces  II.  za rozkradnutie krajiny a zosobnenie škôd po roku 1993. Zlodeji síce nebudú obesení ako v Norimbergu, ale odpykajú  si trest vo väzení s najvyšším stupňov stráženia a budú zapojení do väzenských prác. 
 
Všetko, úplne všetko sa musí radikálne zmeniť na Slovensku. 
 
Viktor Béreš
Predseda strany NAJ
 
PR článok
 
- Reklama -