Viktor Béreš (NAJ): Zrušíme agentúrne zamestnávanie. Chceme zmluvy a nie dohody pre našich občanov. Už žiadne vozenie lacných Rumunov či Srbov na Slovensko

0
Viktor Béreš (Autor: Archív: VB)
Zrušíme aj dohody s výnimkou študentov, dôchodcov a sezónnych prác. Chceme zmluvy a nie dohody pre našich pracujúcich. Agentúra už nebude môcť zamestnávať, ale výrobné firmy budú musieť uzavrieť zmluvy priamo so zamestnancom. Keďže už bude platiť tisíceurová minimálna mzda, ktorá začne byť všeobecne atraktívna, tak sa budú mnohí Slováci vracať zo zahraničia, odhadujem v počte 60-tisíc ľudí po zavedení minimálnej mzdy 1 000 eur.  
 
V súčasnosti je v Malackách už viac Rumunov ako domácich. V Galante ja veľká koncentrácia Srbov. Je to absurdný stav, čo sa deje na Slovensku. Dzurinda a Fico úplne vyhubili strednú triedu nízkymi mzdami, takže čaká nás veľa radikálnych opatrení, aby sme to napravili a zvýšili životnú úroveň ľudí. Podstatné je, že sa to dá.
 
Ak zvýšime minimálnu mzdu na 1 000 eur, tak peniaze, pochopiteľne, ostanú na Slovensku, lebo cudzincov už nebude potrebné k nám voziť. O prácu budú javiť záujem už aj samotní občania Slovenska, pretože zárobok už bude zaujímavý a spotreba zarobených peňazí sa, logicky, uskutoční na Slovensku, čo je veľmi dôležité pre naštartovanie domáceho obchodu. Ak tu robia Srbi či Rumuni, tak peniaze vezú domov, takže slovenské obchody z toho nič nemajú. Slovenská spotreba po drastických opatreniach NAJ vzrastie a slovenské obchody budú úspešne rásť a hospodárstvo tiež. Obchod sa rozbehne ako taká veľká turbína. Vytvoríme konečne strednú triedu, ktorá bola sociálnym inžinierstvom Smeru zlikvidovaná. 
NAJ zmení celú štruktúru hospodárstva Slovenska.

Po 28 rokoch zavedieme na Slovensku potravinovú sebestačnosť

Do dvoch rokov vznikne v poľnohospodárstve 60-tisíc dobre platených pracovných miest (minimálna mzda 1 000 eur už bude platiť).
 
Potravinovú sebestačnosť zavedieme v oblasti vybraných produktov, ktoré si budeme vedieť na Slovensku vypestovať a vyrobiť (zemiaky, zelenina, ovocie, mäso, mliečne a pekárenské výrobky atď.). Bude zriadená štátna odbytová jednotka, ktorá bude uzatvárať ročné kontrakty (kontingenty), pričom farmári budú mať zabezpečený odbyt. Štátna odbytová jednotka bude distribuovať slovenské výrobky do všetkých štátnych jedální. Samozrejme, bude zmenený zákon, ktorý prikáže obchodným reťazcom nákup všetkých slovenských výrobkov (určených v potravinovej sebestačnosti). 
 
Začneme stavať štátno-obecné a štátno-súkromné farmy, ktoré budú na najmodernejšej úrovni. Živočíšnu a rastlinnú výrobu postavíme na nohy. Chceme zaviesť opatrenia v prospech rozšírenia ekologických viníc. Chceme byť veľmoc v pestovaní viniča. Súčasne zastavíme nadmernú chemizáciu. Sme sa rozšírenie prirodzených chovov.
 
Všetko sa muší radikálne zmeniť. 
 
Viktor Béreš
predseda strany NAJ
 
- Reklama -