VZDOR-SP: 17. novembra sa chystá veľká mobilizácia

0
Vzdor - strana práce (Autor: Vzdor - strana práce)

Dňa 16.10. 2016 sa konalo ďalšie zasadanie Ústrednej rady Vzdoru-strany práce, tentokrát v Žiline, ktorého sa zúčastnilo 22 ľudí. Od posledného zasadnutia ÚR, ktoré sa konalo 31.7. 2016 vo Valaskej Dubovej, je veľmi potešujúcim faktom , že sme prijali do strany šiestich nových členov ( z toho dve predstaviteľky nežnejšieho pohlavia ) z Kysúc, Spiša, Šariša a Liptova, čím sme zaznamenali ďalší rast našej členskej základne. Taktiež sa nám od zasadnutia poslednej ÚR rozšírilo pokrytie novými miestnymi organizáciami, kedy bola pred nedávnom založená Miestna organizácia Vzdoru-strany práce v Žiline, ktorá už aktívne pracuje. Ďalšie nové miestne organizácie sú na spadnutie napr. v Bardejove, Vranove nad Topľou, Nitre, Trnave, Kysuckom Novom Meste a ďalších lokalitách. Na zasadnutí sa schválil postup pri spoločnej akcii, ktorá sa uskutoční 17. novembra v Bratislave. Túto akciu budeme spoluorganizovať s Komunistickou stranou Slovenska, za pomoci ďalších organizácií z antikapitalistického ľavicového spektra. Našim cieľom je, aby celá antikapitalistická ľavica vystúpila spoločne proti kapitalizmu a fašizmu na jednej akcii s jasným odkazom: Vráťme do hry socializmus. V blízkej dobe vás budeme informovať o tejto akcii podrobnejšie a dúfame, že dostaneme na námestie čo najviac ľudí a zahájime tak nové obdobie, kedy komunisti začnú hrať opäť významnú rolu v našej spoločnosti. Chystáme veľkú komunistickú mobilizáciu. Vedenie tiež odvolalo z funkcie zástupcu strany pre Českú republiku Davida Pazderu a táto funkcia bola zrušená, nakoľko strana prehodnotila stratégiu a prístup k záležitostiam v Českej republike.

Vzdor-strana práce taktiež spúšťa internetovú stránku, kde v spolupráci s ďalšími komunistami a aktivistami antikapitalistickej ľavice budeme uverejňovať všetky konkrétne prípady zločinov kapitalizmu , za celú jeho históriu, lebo o zločinoch kapitalizmu a miliónoch jeho obetí a zverstiev sa mlčí a šíri sa tu povedomie, že kapitalizmus svoje obete nemá, čo je veľké klamstvo.

Pozitívnym javom je aj to, že získavame nových sympatizantov v bratskej Českej republike. Najnovšie vzniklamiestna organizácia VZDORu – hnutia práce v Brne, ktorá sympatizuje so VZDORom – stranou práce.

Strana zorganizovala viacero sprievodných akcií na počesť 72. výročia Slovenského národného povstania a všetkých antifašistických hrdinov. V obci Medzibrod sme usporiadali 28. augusta na počesť piatich popravených partizánov, ktorí boli popravení v roku 1944 v tejto obci nacistami, celoslovenské stretnutie sympatizantov a členov Vzdoru-strany práce, kde sme položili veniec k pamätníku SNP a navarili nefalšovaný partizánsky guláš.

Zúčastnili sme sa tiež oficiálnych osláv SNP v Banskej Bystrici, kde naša delegácia položila veniec vďaky a v spolupráci s ďalšími antifašistami z organizácií ako napr. Charta 2015 sme pripravili vlastné verejné zhromaždenie v Banskej Bystrici, ktoré bolo venované boju proti fašizmu, kapitalizmu, vojnám, NATO a za socializmus a mier.

VZDOR-strana práce sa aktívne podieľala na príprave tradičného podujatia v Strečne a Varíne, kde sa už roky schádzajú antifašisti z oboch strán rieky Moravy. Účasť bola pomerne hojná, vo Varíne ju môžeme odhadovať aj do 200 ľudí. Prítomní boli členovia Klubu českého pohraničia, Komunistickej strany Slovenska, VZDOR-strany práce, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Frontu ľavicovej mládeže, Jednoty dôchodcov Slovenska i ďalších.

ÚR Vzdor-strana práce

- Reklama -