Suško (KSS): Nechali sme „vtiahnuť“ Slovensko do cudzích „plánov“

0
KSS (Autor: KSS)

Hoci, akoby „mimochodom“, už niekoľko rokov „masírujú“ verejnú mienku občanov informáciami o „hrozbách zo strany Ruska“, či „iných hrozbách…“ (rozumej zo strany „neposlušných“ krajín). Čo sa vlastne pripravuje prerokovať a prijať vedenie Severoatlantického paktu? Je treba očakávať, že ide o prípravu na prijatie a ratifikáciu nových plánov na posilnenie vojenskej prítomnosti a vojenských aktivít NATO na celej planéte, ktoré majú ochraňovať a presadzovať záujmy Euro-Atlantických monopolov. Toto sa deje v rámci konfrontácie s Ruskom, v snahe podčiniť si bývalé sovietske republiky, v situácii vyvolávania treníc s Čínou. Je alarmujúce, že v uvedených snahách bude participovať aj vláda Slovenskej republiky, podobne ako vlády ďalších európskych krajín, ktoré sa takto budú aktívne podieľať na imperialistických plánoch mocnosti, ktoré nie sú v záujme našich občanov.

Čo je možné predpokladať že bude summit schvaľovať?

Vývoj na Ukrajine, umiestnenie štyroch práporov vojakov a výzbroje v Baltických krajinách a Poľsku v počte okolo 4-5 tisíc.

Očakáva sa diskusia o vývoji v Sýrii a na Blízkom východe a o možnostiach intervencie NATO a ich spojencov v tejto oblasti.

Diskutovať sa bude aj o ďalšom prenikaní na Balkán, aj v súvislosti so vstupom Čiernej Hory.

Cieľom summitu bude dosiahnuť schopnosť prijať rýchle rozhodnutia, posilniť operačné kapacity NATO na možnosť vojenského zasahovania v priestoroch ich záujmu.

Uvedené, ale aj ďalšie zámery mocnosti, ktoré chcú uskutočniť pod „prikrytím“ NATO nikdy neboli, nie sú a nebudú v záujme občanov Slovenskej republiky. Slovenský ľud nikdy nemal záujem o podiel na koloniálnej politike žiadnej mocnosti. Vždy spoliehal na svoju prácu, svoje schopnosti a možnosti, ktoré mu vyplývali z geopolitického postavenia krajiny, počtu obyvateľstva a podmienok historického vývoja. Ak boli slovenskí vojaci „vtiahnutí“ do vojen a agresii proti ľuďom iných krajín, za cudzie záujmy, ako to bolo v podmienkach Rakúsko-Uhorska či Slovenského štátu, bolo to vždycky z viny vládnucich kruhov. Vždy to končilo tragédiami pre týchto vojakov, pre ich rodiny, ale aj pre našu krajinu.

Nesúhlasíme ako občania s tým, aby naša vláda robila politiku, ktorá ani dnes nie je v záujme a v prospech občanov Slovenska a ktorá nás môže „vovliecť“ do tragických udalosti!

Pavol Suško
podpredseda KSS

- Reklama -