Sulík (SaS): X. protest proti zlodejom vo vláde – problém je, že máme premiéra, ktorý chráni zlodejov

0
Europoslanec a predseda SaS Richard Sulík (Autor: SITA)

… opozičnými stranami majú skutočne zmysel. Jedným z mnohých rečníkov bol aj predseda strany SaS Richard Sulík. Ten sa vo svojom príhovore k občanom zamýšľal nad zvrátenou dobou, v ktorej žijeme, keď premiér tejto krajiny býva v byte, na ktorý evidentne nemá. Podľa slov Richarda Sulíka problém nie je to, že na Slovensku máme demokraticky zvolenú ľavicovú vládu, ale to, že máme premiéra Roberta Fica, ktorý chráni zlodejov. V závere svojej reči sa predseda SaS poďakoval Prievidžanom za ich hojnú účasť na ďalšom proteste proti zlodejom vo vláde.

Premiér býva v byte, na ktorý evidentne nemá a my sa tvárime, že je to v poriadku

Richard Sulík: Pozdravujem občanov Prievidze, mesta s veľkou spotrebou alobalu. Bohužiaľ, žijeme v zvrátenej dobe. Žijeme v krajine, kde premiér býva v byte, ktorý bol zjavne postavený z ukradnutých peňazí a všetci sa tvária, že to je v poriadku. Premiér býva v byte, na ktorý evidentne nemá, ktorého reálne nájomné je možno dvojnásobok toho, čo ako premiér zarába a my sa tvárime, že je to v poriadku. Hanba nie je bývať v nájomnom byte, hanba je bývať v takom byte, ktorý evidentne nezodpovedá príjmovej situácii. Robert Fico to bol, ktorý pred rokmi strašil a vymýšľal so zákonom o preukazovaní pôvodu majetku. Tento zákon je bezzubý tiger. Na základe tohto zákona nebol ešte nikto odsúdený. A samotný premiér, keby mal byť ten zákon naozaj uplatnený, tak by putoval rovno do basy. A my sa tvárime, že to je ok.

X. protest proti zlodejom vo vláde – lebo máme vládu, ktorá toleruje rozkrádanie

Táto ctená socialistická vláda, ktorá sa vyznamenala vyše 150-imi korupčnými kauzami, kde poslanci za stranu Smer balia peniaze z nejakých rôznych kšeftov do alobalu, na to je výpoveď svedka. Na základe výpovede svedka zabásli Al Caponeho v Amerike pred sto rokmi. A my sa tvárime, že ok. Nám sa tu rozmohla štátna mafia. Toto treba na X. proteste proti zlodejom vo vláde jasne odkázať. Nie je problém, že máme ľavicovú vládu, keď si ju ľudia zvolia. Problém je, že máme vládu, ktorá toleruje rozkrádanie a že máme premiéra Roberta Fica, ktorý chráni zlodejov. A potom sa len čudujeme, že stále viac ľudí odchádza do zahraničia. Že aj 25 rokov po revolúcii sú platy štvrtinové alebo tretinové oproti Nemecku. A že tu máme nezamestnanosť, ale nemáme diaľnice a podobne, zrazu sme len všetci prekvapení. Preto, lebo sa strašne veľa kradne a títo ľudia namiesto toho, aby odstúpili, sa tvária, že oni tam patria, že takto to má byť. Aj preto je X. protest proti zlodejom vo vláde dôležitý.

Trhá mi srdce, keď vidím, koľko ľudí na Slovensku nemá perspektívu

Ja som sa pred 25 rokmi vrátil z Nemecka, kde som v tom čase žil 10 rokov. Vrátil som sa sem, nie že by som musel, alebo že by sa mi tam nebolo darilo, ale preto, že tu chcem žiť, na Slovensku, nikde inde. Chcem žiť práve tu, v tejto krajine, lebo sem patrím. A trhá mi srdce, keď vidím, koľko ľudí tu nemá perspektívu, koľko ľudí odchádza do zahraničia nie preto, lebo krajinu, kde idú, že by ju nejako strašne milovali, ale preto, že nevidia pre seba inú možnosť.

Ešte raz vám veľmi pekne ďakujem, že ste prišli na X. protest proti zlodejom vo vláde, aby Robert Kaliňák počul jasný odkaz, že má odstúpiť a Robert Fico by sa mal vysťahovať z tej búdy, do ktorej sa nasťahoval s vedomím, že to bolo postavené zrejme z ukradnutých peňazí.

- Reklama -