Smolíková (SNS): Slovensko sa do povedomia dostáva aj výchovou mladých odborníkov

0
Eva Smolíková. (Autor: Archív: E.S.)

Takmer 160 účastníkov konferencie z 15 krajín pozdravila Eva Smolíková aj v mene predsedu NR SR a predsedu SNS Andreja Danka a predstaviteľom Prešovskej univerzity, ktorí konferenciu zorganizovali v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách, poďakovala za úspešnú akciu a zaželala veľa úspechov pri výchove mladých odborníkov. ,,Slovensko sa dostáva do povedomia v zahraničí aj tým, že vychováva odborne zdatných mladých ľudí,” povedala podpredsedníčka SNS.

Vyjadrila tiež potešenie, že Fakulta manažmentu Prešovskej univerzity zaradila medzi svoje študijné programy aj odbor v oblasti služieb: Turizmus, hotelierstvo a kúpeľníctvo. ,,Rozvoj kúpeľníctva je jednou z priorít Slovenskej národnej strany a ako jediná politická strana ho má aj vo svojom volebnom programe,” dodala Eva Smolíková.

Medzinárodná konferencia Management sa koná v Novom Smokovci do nedele 2. októbra 2016. Na jej otvorení sa zúčastnil aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan, nominant SNS, ústredný tajomník SNS Stanislav Kmec, štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič (SNS), ako aj predseda Krajskej rady SNS Prešov Eduard Markovič.

,,Teší ma, že Fakulta manažmentu Prešovskej univerzity v Prešove sa zaoberá aj na medzinárodnej úrovni spôsobmi riadenia nášho štátu a našej ekonomiky,“ povedal vo svojom prejave na úvod konferencie minister školstva Peter Plavčan. Podľa neho je však málo známe, že univerzita sa zaoberá aj otázkami rozvoja regiónov: „Ide napríklad o oblasť kúpeľníctva. Je dôležité hlavne preto, že prináša nemalé finančné prostriedky a takisto sa tu podporuje zdravší životný štýl domácich občanov, ale aj zahraničných turistov.“ Konferencia sa koná práve pod záštitou ministra školstva a podľa Petra Plavčana bude ministerstvo vedecké konferencie podporovať aj v budúcnosti, pretože sú potrebné a dôležité.

„Považujem za veľmi dôležité, aby naše vysoké školy mali čo najširšie kontakty s akademickým prostredím v zahraničí, pretože znamenajú významný prínos pre pedagógov i študentov a v konečnom dôsledku aj pre kvalitu poskytovaného vzdelávania. Táto konferencia je toho veľmi dobrým príkladom,“ konštatoval minister Plavčan. Fakulta manažmentu PU organizuje medzinárodnú vedeckú konferenciu každý druhý rok, aktuálne ide o jej šiesty ročník. „Tento rok sa zameriavame na medzinárodné obchodné podnikanie a manažment, domáce špecifiká a rozvíjajúce sa trhy vo svetle výskumu,” povedal pre TASR dekan Fakulty manažmentu PU Róbert Štefko.

- Reklama -