Slovenská národná strana drží slovo pri platoch učiteľov, svoje sľuby plní skôr, ako plánovala

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Ukázalo sa, že zodpovedný dialóg je jediná cesta ku dosiahnutiu  cieľa. Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko vyjadruje svoju radosť: „Osobitne ma teší, že sa opätovne podarilo dosiahnuť navýšenie miezd k 1. 9. 2017. Tento nápad sa už stáva tradíciou. Sníval som vstúpiť do politiky a meniť veci. Cítim veľké zadosťučinenie, keď sa veci podaria.“

Navýšenie platov je prvým krokom k pokračujúcemu dialógu vo veci naštartovanej reformy školstva. „Nájsť kompromis je umením racionálnej a systémovej politiky. Tento dnešný krok ukazuje, ako sa to dá. Každoročné zvyšovanie platov učiteľov je prvým krokom k reforme školstva.“ Vystihuje dôležitosť rozumnej komunikácie a presadzovania správnych krokov šéf SNS.

Pedagogickí a odborní zamestnanci regionálneho školstva ako aj vysokoškolskí pedagógovia pocítili nárast miezd minulý rok dvakrát. Slovenskej národnej strane sa podarilo  v koalícií presadiť navýšenie ich platov o šesť percent a to od 1. septembra. Pocítiť nárast majú aj zamestnanci materských škôl, základných umeleckých škôl a iných zariadení, ktoré dostávajú finančné prostriedky nie od štátu ale od miest a obcí.

Predseda Andrej Danko dodáva: „Obzvlášť ma teší, že vláda dokonca predbieha svoje programové vyhlásenie, v ktorom sme dali prísľub navyšovania miezd pedagógom ku 1. januáru.“ Pokiaľ sa udrží tento trend, pôjde o historicky prvé najvyššie navýšenie miezd v školskom prostredí.  Vzdelanie je nesmierne dôležité, formuje naše myslenie, ktoré je dôležité pri každodennom rozhodovaní.

- Reklama -