Škripek (OĽaNO): Musíme zastaviť praktiky a financovanie IPPF

0
Branislav Škripek (Autor: branislavskripek.sk)

Branislav Škripek už začiatkom mesiaca poukázal na trestuhodné konanie IPPF a povedal: “IPPF je nezisková organizácia, ktorá je dotovaná aj cez granty Európskej komisie. Za minulý rok od nej dostali v prepočte 1 369 000 amerických dolárov. Už dnes môžeme povedať, že časť z nich bola použitá aj na financovanie týchto nekalých praktík.”

Diskusiu zahájila Sopfie In 't Veld, ktorá už tradične obhajuje pro-potratovú politiku. Dokonca povedala, že  IPPF odviedla dobrú prácu a že ide o úplne legitímnu organizáciu. Opäť Branislav Škripek: “Moja kolegyňa asi nemá všetky informácie. Predsa žiadna žena či matka, nemôže súhlasiť s biznisom s orgánmi potratených detí. Nielenže je to alarmujúco neetické, ale aj veľmi nehumánne a tedy neprijateľné.” Počas diskusie sa ostro ozývali poslanci, ktorí sú ochrancami života. Keď sa ukázalo, že im nebude umožnené vystúpiť, mali v rukách transparenty s požiadavkou na zastavenie financovania organizácie.

Proti prítomnosti IPPF na pôde EP protestovali aj pro-life neziskové organizácie. Vytvorili aj FB stránku s názvom DefundIPPF (Nefinancujte IPPF). Diskusia však paralelne prebiehala aj na Twitteri, kde sa používala značka  #DefundIPPF.

“Je dôležité skoncovať s financovaním aktivít, ktoré znevažujú ľudský život,  z našich daní. O to viac, keď si to neželajú ani občania EÚ. Cez víkend sme to my Slováci jasne vyjadrili na Pochode za život. Každý ľudský život musíme chrániť od jeho počatia po prirodzenú smrť,”zdôraznil na záver Branislav Škripek.

- Reklama -