SaS vyzýva ministra obrany, aby sa okamžite postavil pred kamery a vysvetlil údajné zmiznutie odpaľovacích zariadení

0
Minister obrany SR Peter Gajdoš (Autor: TASR)

Galko je znepokojený, že minister obrany doteraz nezaujal k medializovaným informáciám žiadne stanovisko. „Verejnosť bola doteraz udržiavaná v poznaní, že zmizla len munícia. Ale je tu vážne podozrenie, že zmizlo aj 11 kusov odpaľovacích zariadení. Je elementárnou povinnosťou ministra predstúpiť pred kamery a reagovať. Gajdoš sa mal okamžite postaviť a tieto informácie vyvrátiť alebo povedať, čo urobil pre zníženie rizika ich použitia,“ uviedol Galko.

Poslanec NR SR za SaS Vladimír Sloboda upozornil, že na konci minulého týždňa Osobitný výbor NR SR na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva riešil aktuálne informácie v súvislosti s krádežami vo vojenských skladoch ministerstva obrany. „Pomerne detailne sme riešili s riaditeľom vojenského spravodajstva tieto informácie. Preto sme prekvapení, že tam informácie k aktuálnej kauze vôbec nezazneli. Nepochybujem o tom, že pán riaditeľ tie informácie má. Vzhľadom na to, že s ním máme pomerne korektné vzťahy, informuje nás o všetkých udalostiach týkajúcich sa vojenského spravodajstva, predpokladám, že informácia bola zastavená priamo ministerstvom obrany, pod ktoré spadá vojenské spravodajstvo,“ poznamenal V. Sloboda.

Podľa poslancov SaS sa ukazuje, že Peter Gajdoš v sebe nemá silu zakročiť voči vlastným kolegom ani pri tak závažných pochybeniach.

Poslanci demokratickej opozície sa po piatkovej tlačovej besede ministra rozhodnú, či budú k predmetnej veci zvolávať mimoriadny Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť.

- Reklama -