SaS a OĽaNO: História má slúžiť na nápravu súčasnej politiky

0
Podpredseda SaS Ľubomír Galko, predseda SaS Richard Sulík, líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič a Daniel Lipšic z OĽaNO-NOVA (Autor: TASR)

“Má to obrovskú hodnotu pre našu demokraciu, pretože to zaplňuje národnú históriu pozitívnymi príkladmi, o ktoré sa dá oprieť v dnešných zápasoch s nepriateľmi slobody.“

Keď chceme našu národnú históriu priblížiť mládeži, nebodaj, aby ju brala dokonca ako hodnotu, musíme zásadným spôsobom skultivovať domácu politiku. Obrazne povedané, nie vodu kázať a víno piť. „Tento mravný relativizmus, pokrytectvo a oportunizmus rozleptávajú našu spoločnosť v základoch. Potom nechcime od mladých, aby na pomníkoch obetiam SNP či iných porazených totalít ronili slzy,“ povedal Sulík.

Aj poslanci hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO-NOVA) sa dnes zúčastnili na slávnostnom akte kladenia vencov pri pamätníku SNP v Banskej Bystrici, čím si uctili pamiatku Povstania. „Dnes, keď sa rozmáha extrémizmus, je viac ako inokedy dôležité si pripomínať, že slovenský národ fašizmus odmietol aj za cenu mnohých obetí. Sme hrdí na to, že naši predkovia sa nebáli bojovať za slobodu a lepší život pre celú krajinu,” povedala poslankyňa za hnutie OĽANO-NOVA Veronika Remišová.

- Reklama -