SaS: Žiadame generálneho prokurátora, aby preskúmal pôsobenie strany Smer-SD

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Keďže jeden z kľúčových aktérov, ktorý preukázateľne s utajovanými informáciami pracuje, je predseda strany a vlády Robert Fico, vrhá to na stranu Smer-SD dôvodné podozrenie, že koná v rozpore so zákonmi Slovenskej republiky,“ uvádza SaS.

Podozrenia liberálov umocňujú aj výroky poslanca Smeru-SD Miroslava Číža, ktoré zazneli v nedeľu 17. septembra v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Poslanec Číž na jednej strane odsúdil využívanie utajovaných skutočností v politickom zápase, avšak zároveň v tejto súvislosti naznačil, že Smer-SD ich používa len výnimočne, keď sa bráni obdobným útokom svojich oponentov.

„Žiadame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby na obdobných princípoch, na ktorých posudzoval pôsobenie strany Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko, posúdil aj stranu Smer-SD,“ vyzýva predsedníctvo SaS.

Hlásenie sa k totalitným ideológiám a šírenie rasovej nenávisti je pre demokratický vývoj spoločnosti nebezpečné. Rovnako nebezpečné je však aj zneužívanie moci, získavanie utajovaných skutočností a ich nasadzovanie do kompromitácie a likvidácie svojich politických oponentov. Je to pôsobenie proti ústavným základom Slovenskej republiky, ktorá sa označuje za demokratický a právny štát, za štát, ktorého občania majú právo zakladať politické strany a združovať sa v nich.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS

- Reklama -