SaS: Žiadame, aby premiér odvolal ministrov P. Kažimíra a R. Kaliňáka

0
Minister financií SR Peter Kažimír (Autor: SITA)

„Klientelizmus, nehospodárnosť, obídenie riadneho verejného obstarávania, skryté vlastníctvo cez schránkovú firmu, netransparentné finančné vzťahy v pozadí poslúžilo k tomu, aby sa verejné peniaze vyviedli na súkromné účty cez pochybný prenájom. Nie je ani vylúčené, že ide o akúsi „splátku“ za prevzatie dlhov firmy, v ktorej mal kedysi podiel práve minister Kažimír,“ hovorí predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Kauza prenájmu budovy na Panenskej ulici verejnosti v esenciálnej podobe ukazuje, že strana Smer-SD funguje ako obchodné združenie, ktoré sa však od bežných obchodných združení líši v tom, že drží v rukách aj štátnu moc.

„Takáto kombinácia podnikateľských záujmov a verejných funkcií je z pohľadu ochrany verejného záujmu mimoriadne nebezpečná. Ukázalo sa to aj teraz, keď verejný záujem zostal zase na vedľajšej koľaji. Na rade je prokuratúra, polícia, ale aj predseda vlády. Obchodníci typu Kaliňáka a Kažimíra so svojimi klientskými suitami nemajú v správe vecí verejných čo hľadať,“ uzatvára tímlíder SaS pre štíhly štát Jozef Rajtár.

- Reklama -