SaS: Zahladenie stôp po Gorile je závažnejšie, než jej obsah

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Okamžite ho zasypali kritikou, urobili z neho neschopného policajta, ktorý sa snaží zbaviť zodpovednosti. Nakoniec mu zakázali aj účasť na branno-bezpečnostnom výbore. Aj na základe toho však dnes lepšie chápeme, prečo sa ani po dlhých rokoch vyšetrovania polícii nepodarilo verejnosti potvrdiť, či sa v súkromnom byte na Vazovovej ulici podnikateľ Jaroslav H. stretával s politikmi a ich emisármi vrátane Roberta Fica,“ uvádza poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko.

Podľa neho táto elementárna informácia chýba, nehovoriac o obsahu rozhovoru v byte. „Gorila je príbehom o skorumpovanosti celej politickej garnitúry, ktorá operovala na slovenskej politickej scéne po páde mečiarizmu. Miesto toho, aby sa kauza Gorila riešila za horúca, teda v čase, keď malo byť dianie v inkriminovanom byte objektom záujmu SIS, zamietla sa pod koberec. Zmizli tak živé stopy,“ hovorí Galko.

Dodáva, že z dnešného pohľadu preto oveľa závažnejšie ako to, čo sa píše v Gorile, je práve zahladenie tých živých stôp. Podľa nášho názoru by sa vyšetrovanie malo presunúť práve tam – k vypátraniu a potrestaniu osôb, ktoré zabránili priechodu spravodlivosti, keď mali aktérov Gorily na dosah. Táto cesta je však uzavretá, pokiaľ budú nitky vyšetrovania držať minister vnútra Kaliňák a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

„Dnes po mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore som nadobudol silné presvedčenie až istotu, že pokiaľ bude ministrom vnútra Robert Kaliňák verejnosť sa nedozvie, či Robert Fico chodil do bytu na Vazovovej, dohadoval kšefty so štátnymi funkciami a či František Határ dostal ponuku a vzal za toto všetko obrovské peniaze pre Smer,“ tvrdí Galko s tým, že je to ďalší dôvod na demisiu Roberta Kaliňáka.

- Reklama -