SaS: Za rozhodnutím ministra Gajdoša je zase len hra o čo najvyššie provízie

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa ministra vnútra Kaliňáka prichádzajú nové ponuky, niektoré ponuky sa menia, niektoré v pozitívnom, niektoré v negatívnom zmysle a, samozrejme, ide vraj o rozdiely v desiatkach, stovkách miliónov. Takéto všeobecné, nekonkrétne tvrdenie sa podľa SaS dalo vysloviť pred rokom, dvoma či piatimi a dá sa vysloviť aj o rok či o päť rokov. Dá sa ním oddialiť či zmariť každé rozhodnutie o výbere dodávateľa.

Napriek tomu slová ministra Kaliňáka majú vypovedaciu hodnotu, tvrdia liberáli. „Slová ministra Kaliňáka si vysvetľujeme tak, že za rozhodnutím ministra Gajdoša je zase len hra o čo najvyššie provízie, ktoré sa vyjednávači vo farbách Smeru-SD a SNS pokúsia vytrieskať z tejto situácie. Odkladaním rozhodnutia sa v budúcnosti vytvorí stav časovej núdze, keď bude ohrozená obrana vzdušného priestoru, a to je ideálna situácia na špinavé kšefty so zbraňami. Nie náhodou sa voči takémuto postavil práve štátny tajomník na ministerstve obrany za Most-Híd Róbert Ondrejcsák.“

Občanom sa tak dnes podľa SaS naskytá pohľad na skutočné rozuzlenie koaličnej krízy. Je to dohoda medzi obchodníkmi zo Smeru a SNS na spoločnom postupe pri vyzbrojovaní slovenskej armády. Bezpečnostné záujmy štátu a občanov sú zase na poslednom mieste.

„Žiadame predsedu vlády Roberta Fica, ktorý Slovensko verbálne tlačí do integračného jadra Európskej únie, aby zakročil a reálnymi činmi potvrdil svoje proeurópske smerovanie,“ uzavrelo predsedníctvo SaS.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

- Reklama -