SaS: Za prvých sto dní novej vlády sa na Slovensko vrátila temnota mečiarizmu

0
Richard Sulík (Autor: SITA)

„Zotrvanie Roberta Kaliňáka vo funkcii ministra vnútra a premiéra Roberta Fica v byte človeka, ktorý je dôvodne podozrivý zo závažných daňových podvodov, znamená, že sa na Slovensko vrátila temnota mečiarizmu. Totálna absencia politickej kultúry demokratického štátu, absencia konania vo verejnom záujme sú hlavné črty, ktoré charakterizujú počínanie poslancov a členov vlády za Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť,“ hodnotí predseda strany Sloboda a Solidarita.

Tretia vláda Roberta Fica za prvých sto dní preukázala, aká bude jej hlavná náplň počas celého volebného obdobia. „Bude to zakrývanie trestných činov, zasahovanie do vyšetrovania a ochromovanie kontrolných mechanizmov v štáte. Deje sa a bude sa diať to, čo sa dialo počas predchádzajúcich vlád Roberta Fica, akurát v oveľa vulgárnejšej podobe. Súdržnosť vládnej koalície sa tak nebude upevňovať na riešení sociálnych a ekonomických problémov občanov, ale tým, že budú ako mafiánske spoločenstvo pospájaní temnými zväzkami a záväzkami,“ dodáva Sulík.

Podľa jeho slov len ťažko si vieme predstaviť, že z takejto chorej politickej formácie vzídu odvážne rozhodnutia na zlepšenie podnikateľského prostredia, situácie v školstve a zdravotníctve. „Existujú reálne obavy, že vláda nedosiahne ani vyrovnávané hospodárenie štátu, pretože výrazné rozpočtové opatrenia sú nad jej schopnosti a sily. Životná úroveň občanov a kondícia štátnych financií budú teda rovnako ako za predchádzajúcich vlád Smeru-SD závislé predovšetkým od externého prostredia, teda od toho, ako sa bude dariť ekonomikám, ktoré pre slovenský priemysel znamenajú kľúčové exportné trhy,“ uzatvára Sulík.

- Reklama -