SaS: Vyzývame ministerku školstva, aby pozastavila vládny materiál o športovej infraštruktúre

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Expert strany SaS Ivan Husár v tejto súvislosti zdôraznil, že ministerka by mala pozastaviť vládny materiál „Výstavba, modernizácia a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu“. „V materiáli sú kapitoly, ktoré sú pripravené neodborne, spomeniem zakúpenie snežného ratraku pre Areál snov na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách. Iné zas doslova smrdia zištnými investíciami pre úzku skupiny mládeže na športoviskách oligarchov, napríklad futbalová akadémia v Ružomberku, futbalový štadión v Dunajskej strede, investícia do Národného kartingového a motoristického centra mládeže v Bratislave,“ uviedol Husár.

Podľa poslanca NR SR za SaS a tímlídra strany pre školstvo Branislava Gröhlinga je šport dôležitou súčasťou práce celého rezortu, veď je zakomponovaný aj v jeho názve. „Každý dobrý krok novej ministerky v športovej oblasti sme ochotní podporiť a dokonca jej ponúkame pomocnú ruku pri koncepčných riešeniach v tejto sfére,“ uviedol B. Gröhling.

SaS v športovej oblasti požaduje, aby sa poskytol priestor a možnosti na športovanie všetkým deťom, aby sa dodržiavala hlavná myšlienka zákona o športe „viac transparentnosti = viac peňazí“, aby sa zastavilo ďalšie nalievanie peňazí do bezodného informačného systému športu (ISS), ktorý treba sfunkčniť a aby sa zlegitimizovali funkcie kontrolórov v športových zväzoch.

„Takisto máme pre ministerku školstva, vedy, výskumu a športu jedno konkrétne odporúčanie. Nech vo dne v noci stráži vznik, vývoj a osud národného futbalového štadióna, ktorý nám vyrastá na Tehelnom poli,“ uzavrel expert SaS pre šport I. Husár.

- Reklama -