SaS: Vláda Roberta Fica nesmie podpísať pre RKN Global ani cent

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Vláda Slovenskej republiky rokuje o poskytnutí štátnej pomoci vo výške 17 miliónov eur firme, ktorá nevie preukázať pôvod svojich peňazí. Ide o pofidérnu záležitosť a veľkú dotáciu, ktorú vláda zastiera vytváraním akýchsi pracovných miest. Informácie, ktoré sa objavili v slovenských médiách považujeme za závažné a nemožno ich brať na ľahkú váhu, ako to robí predseda vlády Fico,“ hovorí predseda SaS Richard Sulík.

Pôvod kapitálu, ale aj kredibilitu ľudí, ktorí stoja v pozadí tejto firmy, treba riadne preveriť, a to aj spravodajskými prostriedkami. „Slovenská informačná služba má podľa zákona vo svojej kompetencii aj ochranu zahraničnopolitických a hospodárskych záujmov Slovenskej republiky. Nie je mysliteľné, aby Ficova vláda len preto, že si robí predvolebné PR, podporovala nedôveryhodné projekty a míňala na to peniaze daňových poplatníkov,“ dodáva Sulík.

Vyzývam preto Roberta Fica, aby rozhodnutie o tejto investícii prenechal budúcej vláde. „Táto investícia potrebuje hlbšie skúmanie, lebo obsahuje príliš veľa podozrení. Pri rokovaniach s firmou RKN Global treba najprv povedať, že všetky otvorené otázky potrebujú odpovede. Týždeň pred voľbami je takéto rozhodnutie chvatné a určite počká na obdobie po voľbách,“ uzavrel Sulík.

- Reklama -