SaS: Smer odstavuje ďalší rezort koaličného partnera na vedľajšiu koľaj

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Zameranie sa na družstvá je pritom koncept z minulého storočia. Pochopili to aj socialistické strany na Západe, ktoré neprepadli komunizmu a jeho násilníckej podstate, ktorej súčasťou bolo združstevňovanie vidieka v 50.rokoch,“ uvádza v stanovisku vedenie strany Sloboda a Solidarita.

Podľa liberálov sa moderná hospodárska politika štátu nesústreďuje na podporu určitých foriem vlastníctva, ale na podporu podnikania ako takého; snaží sa teda vytvárať férové podmienky pre každého – pre živnostníkov, spoločnosti s ručením obmedzeným, akciové spoločnosti i družstvá. To považujú za kľúč k úspechu.

„Pýtame sa strany Smer-SD, či je ťažké pochopiť, že selektívna podpora podnikov môže fungovať len za vzácneho predpokladu, že podnikateľské prostredie stojí na dobrých základoch a korupcia nie je kardinálnym problémov politiky a ekonomiky,“ píšu predstavitelia SaS.     

V prípade Slovenska platí presný opak. Podnikateľské prostredie je zlé a korupciou je prerastená celá verejná sféra. Deklarovaná podpora družstiev  je v tomto kontexte celkom mimo ekonomickú realitu.

„Neplatí to však v prípade politiky. Tam vidíme jasnú snahu Smeru-SD opäť sa vyvýšiť nad SNS. Po tom, čo sa premiér Robert Fico prihlásil o kompetencie v odbornom vzdelávaní, teda v školstve, podpora družstiev zasahuje do rezortu pôdohospodárstva, ktorý má v správe SNS. To, že predseda SNS Andrej Danko zisťoval postoj strany SaS k predčasným voľbám, tak stojí na reálnych nezhodách v koalícii, na silnejúcom konkurenčnom vzťahu medzi SNS a Smerom-SD,“ uzatvára vedenie SaS.  

- Reklama -