SaS: Sme znepokojení, akým smerom sa uberá naša diplomacia

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Predseda vlády Robert Fico vyvolal medzinárodnú pozornosť za svoje hanlivé označenie novinárov. Následne z neznámych dôvodov navštívil s ministrom Lajčákom bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka. A svoju tristnú eskapádu zakončil vyznaním svojich sympatií k ďalšiemu diktátorovi, zosnulému kubánskemu vodcovi Fidelovi Castrovi,“ uvádza podpredseda Výboru NR SR pre európske záležitosti a tímlíder SaS pre zahraničnú politiku Martin Klus.

Podľa poslanca Európskeho parlamentu a predsedu SaS Richarda Sulíka kolorit Slovenska ako krajiny, v ktorej má šéf exekutívy komplex zo svojej malosti a bezvýznamnosti, dotvárajú jeho výroky, že niekto má záujem prekaziť úspešné predsedanie Slovenska Európskej únii. „Je to nezmysel už len preto, lebo slovenské predsedníctvo ničím zvláštnym nevyniká ani z hľadiska nastoľovaných tém a návrhov riešení. Je to rutinná európska záležitosť. Vnášanie paranoidných nálad do spoločnosti zo strany Roberta Fica odsudzujeme rovnako ako jeho hrubosť a hodnotovú dezorientovanosť,“ hovorí.

Liberáli opakujú, že obrazu Slovenska ako solídnej krajiny nepomáha ani fakt, že premiér býva v byte človeka podozrivého z daňových únikov.

- Reklama -