SaS: Sme pripravení a odhodlaní spraviť Slovensko lepším, máme na to

0
Vlajka Slovenskej repubiky (Autor: SITA)

„Sú medzi nami vychádzajúce hviezdy s potenciálom do budúcna. Máme síce len 170 členov, ale každý jeden je starostlivo vybratý a v prípade prevzatia zodpovednosti vieme okamžite obsadiť rozhodujúce pozície,“ uviedol Sulík.

Šéf liberálov pripomenul, že SaS mala vo všetkých troch parlamentných voľbách najlepší program a urobí všetko pre to, aby tomu bolo tak aj v tých najbližších. „Na jeseň minulého roka sme predstavili Víziu SaS, v ktorej sme načrtli naše videnie sveta a určili sme osem priorít, ktoré považujeme z pohľadu Slovenska za najdôležitejšie,“ povedal Sulík.

Strana medzi ne radí členstvo v EÚ, bezpečnosť a spravodlivosť, zásadnú reformu odvodov, riešenie rómskej problematiky, výrazné zlepšenie podnikateľského prostredia, zdravotníctvo, školstvo a efektívne a vyrovnane hospodáriaci štíhly štát.

„Týchto osem priorít bude rozhodujúcich pri príprave nášho programu. Ak chceme získať mandát a spraviť Slovensko lepším, musíme voličom zrozumiteľne vysvetliť, aké sú naše predstavy a ako konkrétne ich chceme naplniť,“ povedal šéf liberálov.

Sulík, ktorý je zároveň aj poslancom Európskeho parlamentu, pripravil už návrh reformy Európskej únie a predstaví ju ešte tento mesiac pri príležitosti 60. výročia vzniku únie.

Predseda SaS podotkol, že strana aktívne pracuje v regiónoch a cieľom je mať v každom okrese predsedu a tiež krajského predsedu. „SaS sa po šiestich rokoch vracia k okresným a krajským štruktúram,“ informoval Sulík.

Podotkol, že napriek tomu, že vo všetkých predchádzajúcich parlamentných voľbách dominoval program pre vyzretú stranu, je to už samozrejmosťou a preto nebude centrálnym bodom komunikácie. „Zameriame sa na to, aby sme občanom dokázali, že vieme, ako na to a máme všetky predpoklady tento plán aj zrealizovať. Že sme pripravení a odhodlaní spraviť Slovensko lepším,“ uzavrel Sulík.

Jubilejný 10. kongres SaS sa koná v Mestskom divadle v Levoči a saskárov pozdravil aj primátor mesta Milan Majerský, podľa ktorého SaS patrí k slušnej alternatíve voči systému, ktorý na Slovensku momentálne máme.

- Reklama -