SaS: Slovenská pošta sa zase pripravuje na pochybný obchod

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Nevidíme žiadny zmysel, aby Slovenská pošta kúpila desať percent akcií tejto súkromnej a navyše stratovej firmy a zároveň išla do podnikateľského rizika, že v objeme svojho vkladu bude musieť sanovať budúce problémy. Zmysel to bude mať len pre tých, ktorí tento minoritný podiel Slovenskej pošte predajú a získajú za to peniaze,“ uviedol poslanec NR SR a tímlíder SaS pre dopravu Miroslav Ivan.

Slovenská pošta by mala podľa liberálov v prvom rade investovať do zefektívnenia svojich služieb, aby bola schopná udržať si poštárov v mestách, kde sú vysoké priemerné mzdy.

„V čase rozmachu internetového predaja Slovenskú poštu vytláčajú z trhu doručovania balíkov súkromní operátori, pritom pošta má dobré predpoklady týmto firmám účinne konkurovať,“ tvrdí podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

Neexistencia platobných univerzálnych terminálov, doručovania zásielok občanom počas popoludňajších hodín, resp. víkendu, využitie priestorov lokálnych pôšt na takzvané zásielkovne pre balíky – toto sú podľa SaS ďalšie oblasti, kde má Slovenská pošta veľký priestor na zlepšenie.

Namiesto toho sa púšťa do pochybných obchodných operácií, ako je sprostredkovanie komerčného poistenia či vstup do telekomunikačného operátora s celkom zanedbateľným podielom na telekomunikačnom trhu. Strana SaS vyjadruje zásadný nesúhlas s takouto obchodnou politikou.

- Reklama -