SaS: Školstvo nie je prioritou tejto vlády

0
Branislav Gröhling (SaS) (Autor: archív B.G.)

Vládna väčšina odmietla všetky štyri zákony z dielne SaS. Podľa Gröhlinga je zvláštne, že vláda označuje školstvo za svoju prioritu a pritom vládni poslanci neprijímajú zákony na skvalitnenie školstva. „Už viac ako rok vláda opakuje formulku: ‚školstvo je našou prioritou‘, no reálne výsledky stále nevidíme. Rok sa o reforme iba hovorí, ale neprinášajú sa konkrétne riešenia,“ tvrdí B. Gröhling.

Prvý návrh SaS mal otvoriť trh s učebnicami a zabezpečiť, aby školy dostávali financie na učebnice od štátu a priamo ich nakupovali od vydavateľov. Ďalší návrh mal zefektívniť a sfunkčniť duálne vzdelávanie, ktoré aktuálne nefunguje. Liberáli chceli podporiť aj kariérne poradenstvo na školách a zjednotiť legislatívu, ktorá si dnes v tejto oblasti odporuje. SaS tiež chcela presadiť sledovanie uplatnenia absolventov našich stredných a vysokých škôl.

„Myslíme si, že už zaznelo dosť slov o reforme, a preto prinášame konkrétne riešenia pre školstvo, čím plníme náš program. Neostaneme pri sľuboch a slovách o vízii a naďalej budeme prinášať konkrétne riešenia,“ uzavrel Branislav Gröhling.

- Reklama -