SaS: Robert Fico klame, ak súčasné problémy okolo energií zvaľuje na privatizáciu

0
Robert Fico (Autor: TASR)

„Strana SaS upozorňuje, že ak by energetické firmy zostali v rukách štátu, dopadli by s vysokou pravdepodobnosťou rovnako ako napríklad dnes Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá sa ocitla na pokraji krachu,“ vyhlásili predstavitelia strany Sloboda a Solidarita s tým, že v energetickom sektore by štátne šafárenie pod vedením politikov ako Robert Fico znamenalo v konečnom dôsledku výpadky v dodávkach elektriny a plynu, postupné chradnutie energetických sietí a ich následná sanácia, ktorá by sa nárazovo a v plnej miere premietla vo zvýšených cenách.

Podľa liberálov takýto vývoj Slovensko napokon pozná, keď skoncovalo s mečiarizmom, po ktorom zostali súdne spory o Duckého zmenky a zdeformované ceny, ktoré následne prudko vyskočili nahor. „Za zvyšovanie cien energií, ku ktorému došlo v tomto roku, a za následný chaos plne zodpovedá Úrad pre reguláciu sieťových odvetví a nominanti koaličných strán, predovšetkým Smeru-SD, v orgánoch distribučných spoločností, pretože nechránili verejný záujem,“ hovoria zástupcovia SaS.

Politická zodpovednosť za tento stav preto v plnej miere padá na predsedu vlády Roberta Fica, pretože on je už desať rokov skutočným tvorcom regulačného rámca v Slovenskej republike. „Druhým dôvodom na vyslovenie nedôvery je spreneverenie sa sľubu, ktorý premiér zložil pri nástupe do funkcie, že bude zachovávať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života. Výzvy Roberta Fica občanom, aby neplatili faktúry za elektrinu a plyn sú v hlbokom rozpore s ním. Zo svojej vysokej štátnej funkcie doslova nabádal občanov na nezákonné konanie,“ uzatvárajú saskári.

Richard Sulík, predseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Karol Galek, poslanec NR SR a tímlíder SaS pre energetiku

- Reklama -