SaS: Republiková rada zvolila podpredsedov strany a kandidátku do Dozornej rady ÚDZS

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Republiková rada zároveň schválila kandidátku strany do Dozornej rady Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorou je regionálna predsedníčka SaS v Považskej Bystrici a v Púchove Iveta Pospíšilová. Táto pozícia bola ponúknutá opozícii zo strany ministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

Iveta Pospíšilová má za sebou 33-ročnú prax v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti. V Nemocnici s Poliklinikou v Považskej Bystrici je interným audítorom na auditovanie systému manažérstva kvality, členom Etickej komisie, pôsobí ako externá lektorka Slovenského Červeného kríža, je členkou Disciplinárnej komisie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, kde ako jedna zo siedmych sestier Slovenska na podnet Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prešetruje sťažnosti a vedie disciplinárne konanie.

„Ako člen Dozornej rady ÚDZS budem ostražito dohliadať na účelovosť a transparentnosť hospodárenia úradu, v prípade zistenia nedostatkov týkajúcich sa hospodárenia budem požadovať potrebné zdôvodnenia od kompetentných pracovníkov úradu, ako aj od členov správnej rady. Budem dohliadať na všetky kľúčové aspekty systému zdravotníctva s cieľom udržiavať finančnú stabilitu, výkonnosť a solidárnosť systému bez korupcie,“ vysvetlila dôvody svojej kandidatúry Pospíšilová.

Zároveň dodala, že túto ponuku vníma ako výzvu. „Uvedomujem si, že tento post si vyžaduje človeka s vysokou profesionálnou disciplínou, uznávajúceho ľudské hodnoty, ochotného podriadiť svoj život potrebám verejného záujmu. Verím, že moje odborné vedomosti, osobnostné charakteristiky sprevádzané odvahou ma radia za vhodného kandidáta na danú pozíciu,“ uzavrela Pospíšilová.

- Reklama -