SaS: RTVS spravodajstvom o demonštrácii zradila občanov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„RTVS do záberov z prvého protestu (20.6.) dokonca ani ako kulisu nezaradila vystupujúcich predstaviteľov opozície, nehovoriac o tom, žeby si niektorého z nich pozvala k mikrofónu, čo by bol minimálny štandard na spracovanie takejto udalosti. Zábery boli navyše vybrané tak, aby verejnosť na Slovensku nedostala vizuálnu informáciu, že na demonštrácii sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí,“ uvádza v stanovisku predseda SaS a dodáva, že obdobná situácia nastala aj pri reportáži z predvčerajšieho (27.6.) protestu.

Reportérka už síce oslovila predstaviteľa opozície, nesprávne však predstavila lídra najsilnejšej opozičnej strany Richarda Sulíka a obrazové pokrytie podalo opäť skreslený pohľad na celú akciu. RTVS týmto neprofesionálnym a zavádzajúcim príspevkom vo večerným správach porušila príslušné zákony i svoj štatút. A deje sa to v čase, keď sa vedenie RTVS snaží o zvýšenie koncesionárskych poplatkov.

„Strana SaS touto verejnou sťažnosťou žiada príslušné orgány a to, Radu RTVS a Radu pre vysielanie a retransmisiu, aby sa vecou zaoberali a každá z nich v zmysle svojich právomocí vyvodila voči RTVS zodpovednosť. Je nemysliteľné, aby občania na Slovensku dostávali v dnešnej dobe od verejnoprávnej inštitúcie spravodajstvo, ktoré svojim obsahom i formou zapadá do čias mečiarizmu, ba dokonca aj komunistickej cenzúry,“ uzatvára Sulík.

- Reklama -