SaS: RTVS nesmie ovládnuť stupídna, ale ani rafinovaná propaganda

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Napriek výhradám, ktoré máme voči RTVS – zvlášť počas obdobia, keď vládu tvorila výhradne strana Smer-SD –, vnímame, že Slovenský rozhlas a najmä Slovenská televízia urobili viditeľný pokrok. Želáme si, aby tento pozitívny trend pokračoval,“ informovala podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

„RTVS potrebuje vedenie, ktoré ju posunie k väčšej profesionalizácii a vyššej dôvere občanov. Preto k voľbe nového generálneho riaditeľa RTVS pristupujeme zodpovedne. V situácii, keď sa koalícia nevie dohodnúť na spoločnom kandidátovi, váha opozičného hlasu rastie. Nie je vylúčené, že práve opozičné hlasy budú pri voľbe určujúce,“ tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

Klub strany SaS nemá svoje zastúpenie vo Výbore NR SR pre kultúru a médiá, na ktorom sa kandidáti na generálneho riaditeľa RTVS predstavia. „Mnohí poslanci SaS však prejavili záujem osobne sa oboznámiť s predstavami kandidátov. Preto sme sa rozhodli kandidátov pozvať na stretnutie, aby nás oboznámili so svojimi predstavami o fungovaní RTVS. Zasadnutie klubu SaS sa bude konať 14. júna od 12:20 h v hlavnej budove Národnej rady SR,“ spresnila podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

- Reklama -