SaS: R. Kaliňák môže aj kradnúť, no koalícia dupe len po prezidentovi

0
Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Autor: TASR)

„Počínanie koaličných poslancov je v ostrom protiklade k tomu, s akou benevolenciou postupujú k podozreniam z porušovania zákonov zo strany takých činovníkov ako premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák,“ uviedla podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Doplnila, že napriek výzvam Robert Fico nikdy nezdokladoval svoj skutočný pomer k luxusnému bytu v rezidencii Bonaparte, ktorý si údajne prenajíma od daňového podvodníka Ladislava B. Nepredostrel verejnosti ani len doklady, ktorými preukázal, že za prenájom vôbec platí.

Poslanec SaS a tímlíder strany pre štíhly štát Jozef Rajtár upozornil, že rovnakým majstrom je minister vnútra Roberta Kaliňák, ktorý okrem obchodov s daňovým podvodníkom Ladislavom B. údajne zarába aj obchodmi na burze. „Za rok 2016 mal napríklad iné príjmy ako z výkonu funkcie vo výške 268 461 eur. Keď však mal odpovedať na otázku, na akej transakcii zarobil najlepšie, tento majster netransparentnosti a oblbovania občanov odpovedal nasledovne: ‚Presný názov by som vám nevedel teraz povedať, lebo to má veľmi komplikovaný názov. Bol to jeden podielový fond. A má skratku, ktorú si nepamätám.‘ Vlastníctvo podielových listov pritom vôbec nemá uvedené v majetkovom priznaní,“ tvrdí J. Rajtár.

Poslanec Rajtár sa s výhovorkou na stratu pamäti neuspokojil a podal na ministra Kaliňáka podnet na rovnaký výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý tak vehementne pracuje na kompromitácii prezidenta. „Za mojím podnetom je totiž podozrenie, či minister údajnými obchodmi s cennými papiermi len nekryje príjmy získané ztrestnej činnosti,“ povedal Jozef Rajtár a pokračoval: „Za výdatnej pomoci právneho ekvilibristu a poslanca Mostu-Híd Petra Kresáka však koaliční poslanci tento podnet zamietli. Zase sa tak dostal k slovu dvojaký meter, ktorým táto koalícia deprimuje verejnosť. Iný je na prezidenta Kisku a iný na ministra vnútra Kaliňáka či premiéra Roberta Fica.“

Podľa liberálov sa znova potvrdilo, že spoločenstvo Smeru-SD, SNS a Mostu-Híd je nebezpečným klanom, čo ničí Slovensko po materiálnej i duchovnej stránke. „Dobrou správou je, že sa v priazni voličov postupne prepadá,“ uzavrela podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

- Reklama -