SaS: Prípad R. Kaliňáka a L. Bašternáka sa stal, nech ho preskúma prokuratúra

0
Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer- SD) (Autor: TASR)

Zároveň zopakoval verejný prísľub strany Sloboda a solidarita. „Sme pripravení nahradiť stranu Smer – SD po najbližších riadnych alebo predčasných parlamentných voľbách vo vláde. Ak sa tak stane, zabezpečíme, že na štyroch kľúčových pozíciách a to sú pozície policajného prezidenta, ministra vnútra, špeciálneho prokurátora a generálneho prokurátora nastúpia odvážni, čestní a nespochybniteľní ľudia, ktorí, čo sa týka boja proti korupcii, nebudú o ňom len hovoriť, ale ho budú aj reálne realizovať a dajú priechod spravodlivosti. Tak, aby sa Slovensko stalo právnym štátom, ktorým dnes nie je ani náhodou,“ povedal Galko.

Poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita Jozef Rajtár odsúdil korupčné správanie vplyvných ľudí na Slovensku a podrobne vysvetlil tok peňazí na najvyšších miestach, z ktorých ľudia (stále len zatiaľ) podozriví z trestných činov riadia krajinu.

„Skompromitovaný minister vnútra Kaliňák povie, že nemôžeme postihovať korupciu na najvyšších miestach – u politikov a vysokých verejných úradníkov, lebo neexistuje. Robert Fico vyzýva ľudí, aby hlásili korupciu a deklaruje úmysel posilniť legislatívu. A na tom istom podujatí generálny prokurátor Čižnár povie, že korupcia na vysokých miestach existuje,“ povedal Rajtár a dodal, že takýmto spôsobom dôvera v spravodlivé vedenie štátu nikdy neporastie, práve naopak.

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič dodal, že skutočnosť je taká, že R. Kaliňák kúpil majetok v hodnote milión eur za cenu 400 tisíc eur a nech je rozhodnutie Kaliňákových ľudí akékoľvek, stále platí, že zobral úplatok 600 tisíc eur od podvodníka Bašternáka na úkor všetkých slušných ľudí.

„Robert Fico posledné dva týždne káže o boji proti korupcii, nabáda ľudí, aby sa nebáli, aby ohlasovali korupciu. V realite však Ficovi ľudia chytajú len malých úradníčkov, ktorí zoberú úplatok pár tisíc eur, ale obrovských žralokov v mori korupcie na Slovensku nechávajú plávať,“ uviedol Matovič.

Zároveň dodal, že premiér nemá právo kázať o korupcii, lebo sám je úplatný. „V prvom rade sa musí vysťahovať z bytu podvodníka Bašternáka a vrátiť úplatok, ktorý od neho už 53 mesiacov berie – za jeden z najlukratívnejších bytov v Bratislave totiž platí nájomné 2 850 eur, pritom reálna hodnota prenájmu v takomto byte je cca 7 300 eur. Mesačne teda Fico získava 4 450 eur a za tých 53 mesiacov tak získal na úplatkoch od Bašternáka len v tomto prípade už 235 850 eur!,“ uzavrel Matovič.

- Reklama -