SaS: Prejav Andreja Kisku považujeme za presné pomenovanie problémov

0
Prezident Andrej Kiska počas prejavu v NR SR (Autor: TASR)

„Osobitne by sme chceli vyzdvihnúť, že prezident použil veľmi civilnú a prístupnú formu na vyjadrenie zložitých tém, a to bez vzletných fráz a balastu. To je to, čo dnes krajina v čase sklamaných nádejí od autority, akou je hlava štátu, najviac potrebuje. Pravdivú reflexiu a silné apely na politikov, ktorí držia v rukách moc a svojím konaním sa odchýlili od sľubov, ktoré zložili, keď nastupovali do verejných funkcií,“ uvádzajú v reakcii na prezidentov prejav predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Podľa nich je zarážajúce, že si prejav neprišiel vypočuť predseda slovenskej vlády Robert Fico. „Napriek tomu nepochybujeme, že si prezidentove slová vypočul a dnes azda lepšie chápe, ako občania potrebujú zrozumiteľné a rozhodné kroky na očistu verejného života a odpolitizovanie orgánov činných v trestnom konaní,“ dodávajú liberáli.

V kontexte prezidentových slov je celkom zjavné, že zotrvanie Roberta Kaliňáka vo funkcii ministra vnútra a zotrvávanie premiéra v byte, ktorý údajne patrí podozrivému podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, je krajne nevhodné. „Iba sa tak naplní varovanie prezidenta Andreja Kisku, ´ak má Slovensko takto pokračovať ďalej, bude to mať veľmi vážne následky´,“ uzatvára vedenie SaS.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

- Reklama -