SaS: Podpálenie auta člena SaS je návratom do mečiarizmu

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Podpálenie auta je rituálna výstraha, ktorú využívajú mafiáni, aby ukázali verejnosti, že sú silní. Vrak Ranikovho auta je snaha zastrašiť všetkých aktivistov, poslancov a statočných občanov, ktorí bojujú na Slovensku so zlodejmi v politike,“ pokračoval Sulík.

Podľa Sulíka máme dnes opäť dôvod hovoriť o spojení temných síl v Púchove. „Podpálenie auta však berieme ako výzvu posvietiť si na to a sme pripravení podniknúť všetky právne kroky, aby sme odhalili rozkrádačky, ktoré spôsobili dnešný stav,“ informoval Sulík.

Šéf liberálov vyzval všetkých občanov, ktorí majú informácie alebo podozrenia, aby sa obrátili na políciu a pomohli vyšetriť tento bezprecedentný prípad. „Toto je ďaleko za čiarou a nenecháme to tak. Ak občania nemajú dôveru v políciu, môžu sa obrátiť na stranu Sloboda a Solidarita, aj na mňa osobne. Za našimi členmi a všetkými čestnými ľuďmi stojíme,“ ubezpečil Sulík.

Lukášovi Ranikovi okolo tretej hodiny ráno policajti oznámili, že mu zhorelo auto. „Vo svojom blogu som upozornil na predražený plot za 36 tisíc eur. Najvyšší kontrolný úrad potvrdil, že bývalé vedenie mesta nakladalo nehospodárne a mestu vznikla škoda 11 tisíc eur. Začiatkom januára 2017 som podal podnet na Úrad pre verejné obstarávanie, aby celú záležitosť skontroloval. Neprešiel ani mesiac a výsledku som sa dočkal dnes. Odkazujem im, že ma nezastrašia, práve naopak. Dodáva mi to veľa energie, budem naďalej aktívne pracovať a snažiť sa odhaľovať korupciu na všetkých úrovniach. Za podporu ďakujeme primátorovi a strane,“ informoval Ranik.  

Primátor mesta Púchov Rastislav Henek pripomenul, že tento prípad nie je ojedinelý. „Budem stáť za každým čestným človekom, ktorý bude chcieť Púchovu pomáhať. Pevne verím, že sa tento prípad na rozdiel od minulých prešetrí a takéto konanie zmizne. Chceme tam žiť čestne, slušne a hlavne nekradnúť. Za nás hovoria výsledky, mesto sme oddlžili, má finančné zdravie, ale niekomu to stále prekáža,“ dodal.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko zdôraznil, že teraz je to Ranik, ale zajtra to môže byť ktokoľvek z nás. Takýto teror nemusí skončiť len horiacimi autami na parkoviskách. „Vyzývam políciu, aby vyvinula maximálne úsilie na vypátranie páchateľov. Útoky na majetok poslancov, ktorí čistia ´chlievy´ v slovenských mestách a obciach, nesmú byť účinným nástrojom na ich umlčanie,“ povedal Galko s tým, že ako člen parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť sa bude zaujímať o to, ako polícia postupuje. „Ako poslanci NR SR máme možnosť aktívnejšie sa venovať aj komunálnej politike, máme právo požadovať doklady, zúčastňovať sa mestských zastupiteľstiev. Budeme stáť za Lukášom Raníkom a na Púchov upriamime pozornosť,“ uistil Galko.  

- Reklama -