SaS: Po rokoch premiérovania sa z Fica stala cynická obluda

0
Robert Fico (Autor: TASR)

Po protikorupčnom pochode sa nedostavila žiadna odozva zo strany tých, ktorých študenti opätovne vyzvali na odstúpenie, reaguje strana Sloboda a Solidarita na ignoráciu pritikorupčného pochodu zo strany vlády.

„Minister vnútra Robert Kaliňák, policajný prezident Tibor Gašpar a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa obrnili hrubou kožou a očakávaním, že skôr či neskôr sa študenti unavia a život sa vráti do starých koľají. Iba obyvateľ Bašternákovho bytu, predseda vlády Robert Fico, navrhol študentom protikorupčné školenie v Rakúsku. Po rokoch premiérovania sa z neho stala cynická obluda,“ vyhlásili predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Urážlivé správanie predsedu vlády a ignorantstvo tých, ktorí skompromitovali schopnosť polície a špeciálnej prokuratúry konať v záujme spravodlivosti, nemôže zostať bez odozvy. Strana SaS bude v najbližších dňoch rokovať s demokratickými opozičnými stranami o spoločnom podaní žiadosti o zvolanie mimoriadne schôdze na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi do NR SR. Liberáli už majú vyzbieraný dostatočný počet podpisov.

„Sme presvedčení, že nespokojnosť občanov je potrebné preniesť do parlamentu a na tejto pôde treba znova argumentovať, prečo tvrdošijné zotrvávanie ministra Kaliňáka deprimuje spoločnosť a prečo je konanie poslancov, ktorí ho držia vo funkcii, nemorálne a v rozpore s verejným záujmom. Je to povinnosť opozície a my si ju chceme zodpovedne plniť,“ tvrdí predsedníctvo SaS.

- Reklama -