SaS: P. Kažimír by mal odvolať prezidenta finančnej správy F. Imreczeho

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Napriek tomu, že tieto závažné obvinenia voči Imreczemu vzniesol anonym, bývalá zamestnankyňa finančnej správy, strana SaS ich považuje za vierohodné. Aj preto, lebo uvádzajú  podrobnosti, ktoré mohol mať len pracovník zvnútra finančnej správy,“ uvádza v stanovisku predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Podozrenie z vysokého daňového podvodu, ktorému je vystavený podnikateľ Ladislav Bašternák, nie je možné objektívne vyšetriť, keď na čele finančnej správy budú pôsobiť ľudia, ktorí mohli jeho konanie kryť. „Je známe, že predseda vlády Robert Fico býva v byte Ladislava Bašternáka v komplexe Bonaparte. Za daných okolností to môže byť vysvetlenie škandalózneho zlyhania štátnych orgánov, ktoré podozrenie podnikateľa Bašternáka z daňového podvodu ututlali. To sa týka tak finančnej správy, ako aj polície a prokuratúry,“ dodáva poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár. 

Medializované informácie nasvedčujú tomu, že v prípade Five Star Residence môže ísť o organizovanú skupinu páchateľov, a to aj na najvyšších miestach. „Žiadame preto špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a príslušné policajné orgány, aby na vyšetrovanie tohto prípadu zriadili vyšetrovací tím, ktorý bude v zmysle Trestného poriadku o svojich výsledkoch pravidelne informovať verejnosť,“ uzatvárajú liberáli.

- Reklama -