SaS: Nikdy nezabudneme

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Doslova z večera na ráno začali v našej krajine fungovať slobodné médiá bez cenzúry. Po desaťročiach centrálne plánovanej ekonomiky, ktorá zrušila súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov a ktorú charakterizoval chronický nedostatok kvalitného tovaru, sa občanom vrátilo právo na súkromne podnikanie a začalo sa reálne dobiehanie vyspelých západných ekonomík.

Pripomínanie si významu 17. novembra pre slobodu a demokraciu rokmi narastá, pretože do pracovného a politického života vstupujú nové generácie, ktoré nemajú osobnú skúsenosť s totalitným režimom, jeho scestnou ideológiou, lživou propagandou a krutou realitou.

Napriek mnohým dezilúziám a sklamaniam, ktoré prišli po Nežnej revolúcii a na ktorých cudzopasili a cudzopasia populisti rôzneho razenia, žijeme v slobodných časoch, v bezpečí a relatívnej hojnosti. Je to vďaka Nežnej revolúcii, ktorá mala masovú podporu obyvateľov, ktorá zmietla komunizmus na smetisko dejín a ktorou sme si získali rešpekt a úctu svetovej verejnosti. Nikdy nezabudneme.

Predsedníctvo SaS:
Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Lucia Ďuriš Nicholsonová, podpredsedníčka NR SR
Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS
Roman Foltin, generálny manažér SaS

- Reklama -