SaS: Nemáme viac bezpečnosti, ale viac opozičnej kolaborácie a menej slobody

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„To, čo sa v skutočnosti dosiahlo, je len posilnenie represívnych zložiek štátu bez toho, aby ich nové právomoci boli vyvážené väčšou verejnou kontrolou. Slovensku tak hrozí, že polícia a tajné služby budú vo väčšej miere zneužívané vládnymi politickými silami na svoje ciele. Pod pláštikom boja s terorizmom tak môžu byť perzekvované nezávislé médiá, opozičné politické strany či rôzni aktivisti,“ uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Fakt, že sa k Smeru-SD pri schvaľovaní zmeny Ústavy SR pridal Most-Híd, má i symbolický význam. Aj pri voľbe predsedu NKÚ sa našiel medzi opozičníkmi niekto, kto pomohol vláde Roberta Fica formovať Slovensko spôsobom, ktorý podľa nás poškodzuje občanov, slobodu a demokraciu.

„V predvolebnom čase sa tak natíska otázka, či sú dnešné opozičné strany pri priaznivom volebnom výsledku schopné zostaviť vládu, či niektorá z nich nezradí a zostaví vládu so Smerom. Ide o zásadnú otázku, lebo pre ekonomické i morálne ozdravenie spoločnosti je absolútne nutné odstaviť od štátnej moci organizáciu s kriminálnymi praktikami, akou je strana Smer-SD,“ hovoria liberáli.

Sme presvedčení, že zostaviť pravicovú vládu bez Smeru je možné. A to aj napriek tomu, že niektoré opozičné autority reálne kalkulujú s vládou so Smerom. Je na voličoch, aby identifikovali týchto politikov a rozhodli.

„Tvrdíme, že základné motivácie opozičných lídrov musia byť voličom pred voľbami jasné, aby sa po nich necítili podvedení. Pripomíname, že strana SaS pripravila Deklaráciu zodpovednosti za Slovensko, ktorá sa sústreďuje práve na povolebnú situáciu, keď vláda bez Smeru-SD je možná. Doteraz sa k nej svojimi podpismi prihlásili strany OĽaNO a OKS. Dokument je stále otvorený,“ uzatvára vedenie SaS.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Jozef Mihál, podpredseda SaS

- Reklama -