SaS: Ministerstvo dopravy nesmie strkať hlavu do piesku, očakávame riešenia

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Práve štátni nominanti si začali súdnou cestou uplatňovať svoje pohľadávky. Tými pohľadávkami sú ich odmeny, ktoré majú dostať za výkon práce členov predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany a.s. Odmeny, aj vďaka ktorým sa dnes letisko ocitá v situácii hroziaceho konkurzu,“ uvádzajú poslanci.

A práve preto, že ide o štátnych nominantov, by ministerstvo dopravy nemalo strkať hlavu do piesku, ale malo by prevziať iniciatívu za riešenie celej situácie. „Od ministra Árpáda Érséka (Most-Híd) očakávame, že príde s návrhmi, ako pomôcť letisku z krátkodobého hľadiska, aby sa predišlo konkurzu. Súčasťou záchrany, a nielen tohto letiska, musí byť spracovanie stratégie rozvoja všetkých letísk v SR. Stratégie, ktorá by mala dať jasnú odpoveď na otázku, ktoré letiská zachovať a pre ktoré je potrebné hľadať strategického partnera. Len takto je možné letisko zachrániť,“ hovoria liberáli.

Pripomínajú medializované informácie o Číňanoch, ktorí chcú investovať do nákladnej leteckej dopravy a vyzývajú ministra: „Minister by mal využiť túto situáciu a pokúsiť sa dostať investorov, ktorí majú záujem o vstup na slovenský trh, práve do Piešťan, ktoré ponúkajú aj ďalšie možnosti expanzie. Na rozdiel od letiska v Bratislave, ktoré by malo byť využívané predovšetkým na osobnú leteckú dopravu,“ uzatvárajú.

- Reklama -