SaS: Minister financií P. Kažimír sa v kauze „Bašternák“ správa podozrivo

0
Minister financií SR Peter Kažimír (Autor: SITA)

„Minister si vymýšľa rôzne dôvody, aby sa tejto jednoduchej povinnosti zbavil. Zaraďuje sa tak do radu podozrivých osôb, ktoré sa mohli na príprave tohto podvodu, jeho vykonaní a následnom zahladzovaní stôp, zúčastniť,“ hovorí predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. 

Na základe uvedenej reakcie ministra Kažimíra je úplne zjavné, že schopnosť tejto vlády vyšetrovať kauzy, v ktorých lietajú osoby blízke premiérovi Robertovi Ficovi, ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi a ďalším predstaviteľom Smeru, sa blíži k nule.

„Pri takých závažných podozreniach, aké sú spojené s prezidentom Finančnej správy SR Františkom Imreczem, by každý minister financií, ktorému záleží na spravodlivosti a boji s organovým zločinom v podobe takzvaných bielych golierov, konal diametrálne inak, ako Peter Kažimír. Miesto jeho verejnej podpory by spustil vnútorné vyšetrovanie podozrení vrátane anonymných udaní a do celej záležitosti by zaangažoval orgány činné v trestnom konaní,“ doplnil poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.  

- Reklama -