SaS: Minister Tomáš Drucker by mal odvolať Jozefa Valockého

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Medializované informácie o problémoch v Nitre vypovedajú nielen o zhoršení prístupu k zdravotnej starostlivosti občanov nitrianskeho regiónu, ale aj o riziku, ktoré pre nedostatok kvalifikovaných lekárov podstupujú pacienti.

„To sú mimoriadne vážne veci, ktoré nemôžu zostať bez povšimnutia štátu v mediálnom priestore. Pre objektívne posúdenie situácie je však nutné, aby minister zdravotníctva Tomáš Drucker odvolal z postu riaditeľa nemocnice Jozefa Valockého a tým kontrolórom rozviazal ruky,“ uvádza predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Dodáva, že Jozef Valocký ako dlhoročný poslanec Smeru-SD má tie najlepšie politické predpoklady ovplyvňovať konanie kontrolných orgánov tak, aby vyhovovali jemu, a nie verejnosti.

„Napokon, poslanec Valocký mal byť už dávno odvolaný z funkcie riaditeľa za kauzy bielenia zdravotnej karty novorodenca a nákupu drahých operačných stolov pre poltonových pacientov. Skutočnosť, že sa tak nestalo, len potvrdzuje jeho silné postavenie v Smere-SD,“ konštatuje Sulík s tým, že minister Drucker má podľa vlastných slov v rezorte voľné ruky a týka sa to aj kádrovej politiky. „Mal by ich teda využiť,“ uzatvára šéf liberálov.

- Reklama -