SaS: Máme odborníkov i funkčné riešenia, sme pripravení

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Strana SaS si so 170 členmi môže dovoliť na podobné stretnutia pozvať všetkých a zároveň všetci členovia disponujú volebným právom. Podľa Richarda Sulíka politická strana vôbec nemusí mať 500 alebo 15 tisíc členov. „Prezentujeme kvalitný, dokonca najlepší program, sme schopní prevziať zodpovednosť za chod krajiny a dôrazne odmietame akékoľvek hranice, považujeme to za silný zásah do nášho demokratického zriadenia,“ zdôraznil Sulík.

Šéf liberálov tlmočil aj svoje priority na budúci rok. Jednou z nich je predstavenie silného odborného tímu pre zdravotníctvo, ktorý predstaví komplexnú zdravotnícku reformu. Všetky naplánované reformy vychádzajú z nedávno predstavenej Vízie SaS do roku 2024.

Strana SaS na svojej programovej konferencii privítala mnohých odborníkov a expertov na konkrétne oblasti. Hosťami Richarda Sulíka boli podporovateľ strany a jej „svedomie“ Robert Mistrík a novinár Štefan Hríb. Mistrík sa na SaS obrátil s výzvou, aby sa nevzdávala svojich hodnôt, ktoré odrážajú životné filozofie jej členov. Zároveň apeloval na členov strany, aby „vytrvali v tom nezmieriteľnom boji s korupciou, nespravodlivosťou, štátnym dirigizmom a aby nezabúdali na to, že Slovensko bezpodmienečne a za každých okolností patrí na západ a že pravicové riešenia sú overenou cestou vyspelej a prosperujúcej spoločnosti.“ V závere Mistrík vyslovil uznanie ľuďom, ktorí sa zaslúžili o to, prejavenie neuveriteľnej životaschopnosti strany pretavenej do jej stúpajúcich percent.

Štefan Hríb, šéfredaktor .týždeň vo svojom príhovore adresovanom straníkom vyslovil tri dôvody, pre ktoré v posledných dvoch parlamentných voľbách volil práve stranu SaS a zároveň inšpiroval v oblastiach, kde je možné zlepšenie. „Aj do budúcnosti vás považujem za nevyhnutnú súčasť lepšieho Slovenska. Myslím si, že ako jedna z mála strán máte potenciál posunúť sa oveľa ďalej,“ uzavrel Hríb.

Na programovej konferencii strany SaS vystúpili tímlídri a ich hostia v nasledovnom poradí:

Jana Kiššová, tímlíderka pre podnikateľské prostredie a Anton Zajac (ESET)

Ľubomír Galko, tímlíder pre obranu a bezpečnosť a Jaroslav Naď (Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku)

Jozef Mihál, tímlíder pre dane a odvody a Jaroslava Lukačovičová (ekonomická odborníčka)

Branislav Gröhling, tímlíder pre školstvo a Alžbeta Štofková Dianovská (kariérna a vzdelávacia poradkyňa)

Anna Zemanová, tímlíderka pre životné prostredie a Zuzana Hudeková (krajinná architekta)

Ján Faltys, tímlíder pre pôdohospodárstvo a Jarmila Halgašová (predsedníčka Slovenskej potravinárskej komory)

Juraj Droba, tímlíder pre osobné slobody a Ján Orlovský (riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti)

Eugen Jurzyca, tímlíder pre ekonomiku a Peter Karpiš (top ekonóm, INESS)

Miroslav Ivan, tímlíder pre dopravu a Ján Kovalčík (analytik INEKO)

Martin Klus, tímlíder pre zahraničnú politiku a Pavol Demeš (medzinárodný analytik, bývalý poradca prezidenta M. Kováča)

Jozef Rajtár, tímlíder pre štíhly štát a Peter Pavlis (programátor)

Peter Osuský, tímlíder pre zdravotníctvo a Tomáš Szalay (analytik zdravotníckej politiky, HPI)

Karol Galek, tímlíder pre energetiku a Pavol Poláček (advokát Semančin & Poláček)

- Reklama -