SaS: Komunistom, eštebákom a neonacistom ničenie ÚPN vyhovuje

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Ústav pamäti národa pod vedením pána Krajňáka robil česť svojmu poslaniu, ktorým je mapovanie temných zákutí našej minulosti tak, aby sme sa s nimi vedeli vysporiadať a poučiť sa z ťažkých časov. Lebo ten, kto nepochopí históriu, musí svoje chyby opakovať.

Mnoho vyhraných súdnych sporov (nedávno napríklad lex Babiš), aktivity osvetové a edukatívne, vedecké bádanie a chránenie čriepkov minulosti svedčia o tom, že ÚPN svoju prácu robil dobre. Až kým neprišla “hrádza proti extrémizmu”, čiže  korupčná koalícia, ktorá túto inštitúciu jedným hlasovaním deštruovala.

Vôbec neskrývali, že predseda ústavu Ondrej Krajňák je pre nich nepohodlný a cieľom novely zákona je odstrániť predovšetkým jeho, lebo nejde poruke politickým objednávkam z vonku. Už v roku 2010 sa SNS pokúšalo zrušiť ÚPN. No podarilo sa im to až teraz spolu s Mostom-Híd a Smerom-SD. Nový zákon ÚPN razom znefunkčnil. Komunistom, eštebákom a neonacistom tento stav vyhovuje.  Ničia inštitúciu, ktorá im bola nepríjemným zrkadlom.

Jedna z prvých vecí, ktorú máme v pláne urobiť, keď sa dostaneme do vlády, bude vrátiť Ústavu pamäti národa odbornú spôsobilosť a rešpekt, aby si mohol naďalej dôstojne plniť odkaz svojho zakladateľa Jána Langoša.

Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS

- Reklama -