SaS: Koalícia vnáša do spoločnosti neistotu

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Danko zjavne potrebuje odlákať pozornosť verejnosti od korupčnej mega kauzy okolo rozdeľovania eurofondov na vedu a výskum. Preto vyvoláva na pohľad vážny koaličný spor. Vraj chce nanovo stanoviť priority a prehodnotiť rozpočet. V skutočnosti sa podľa nás Andrej Danko len snaží zakryť rozkrádanie v rezorte školstva a nevie, ako by si poradil s nepohodlným a skompromitovaným ministrom,“ uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko.

To, čo dnes predviedla vláda, je podľa SaS trápne, zbabelé, nezodpovedné voči štátu i občanom. „Čím skôr táto korupčná koalícia skončí, tým lepšie,“ vyhlásil Ľ. Galko.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová poznamenala, že sedem strán demokratickej opozície sa dokázalo zjednotiť v župných voľbách. Naopak, vládna koalícia sa sporí, a tak vnáša do spoločnosti neistotu.

„Hádky vládnych strán, ktorých jediným motívom je korupcia, chamtivosť a snaha o obsadenie čo najväčšieho vplyvu, sa budú len stupňovať,“ uviedla N. Blahová a dodala: „SaS je jediná reálna alternatíva voči Smeru a korupčnej koalícii. Sme pripravení aj na možnosť predčasných volieb.“

- Reklama -