SaS: Koalícia nás musí o svojich dobrých úmysloch presvedčiť

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Návrhy, s ktorými prišiel predseda parlamentu Andrej Danko, nie sú výsledkom žiadnej odbornej diskusie medzi koalíciou, opozíciou a odbornou verejnosťou. Sú reakciou na to, že Slovensko má opozíciu, ktorá účinne využíva legitímne nástroje politického boja a poukazuje na závažné prešľapy vlády,“ hovoria predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Dodávajú, že vstupnou požiadavkou SaS do prípadných rokovaní o zmene rokovacích pravidiel musí byť vyhlásenie predsedov poslaneckých klubov koaličných strán, že svoje predstavy nepresadia proti vôli opozičných strán a bude zachovaný všeobecný konsenzus naprieč parlamentným politickým spektrom.

„V opačnom prípade koalícia potvrdí podozrenia z nedemokratických úmyslov a odvolávanie sa na príklady zo zahraničia, ktorými teraz operuje predseda Danko, budú len kamufláž. Strana SaS apeluje na koaličné strany, aby nepodľahli pokušeniu vymeniť krátkodobé politické výhody za stupňujúci sa spoločenský konflikt, ktorý nedemokratické okliešťovanie opozičných hlasov vyvolá. Máme stále v živých spomienkach neslávne obdobie mečiarizmu, aj jeho rovnako neslávny koniec,“ dodávajú zástupcovia SaS.

Richard Sulík, predseda SaS

Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS

- Reklama -