SaS: Koalícia dáva drancovaniu verejných zdrojov zelenú

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Odkladanie parlamentnej schôdze o vyslovení nedôvery ministrovi Kaliňákovi a predsedovi vlády Robertovi Ficovi je výsledkom paniky v koaličných radoch, podľa ktorých sa nepekná realita vymaže tým, že sa občanom zapchajú oči a uši. Postavili sa proti distribúcii novín, odmietajú rokovať v parlamente. Možno sa to ľudsky dá pochopiť, nakoľko odkladajú tým to, že budú musieť znova otrocky podržať vo funkciách ľudí, ktorí na ne stratili morálne oprávnenie. Tieto obštrukcie sú však naivné, poburujúce a nedemokratické,“ konštatuje vedenie strany Sloboda a Solidarita.

Ak sú základy súdržnosti vládnej koalície vystavané na ochrane zločinu, budú sa v tejto koalícii musieť pardonovať všetky prešľapy a zlyhania jej členov. „Keď mohol politicky prežiť Robert Kaliňák, môže prežiť už ktokoľvek. Pre daňových poplatníkov je to ďalšia zlá správa, pretože drancovaniu verejných zdrojov sa práve dnes dáva v tejto vládnej koalícii zelená,“ dodáva SaS.

Ako opozícia urobíme maximum pre to, aby sme zlu kládli prekážky. Jednou z našich nadchádzajúcich aktivít bude aj preverenie majetkových pomerov premiéra. „Keďže Robert Fico napriek výzvam neposkytol verejnosti dôkaz, že za bývanie v byte kontroverzného podnikateľa platí riadne nájomné, môžeme sa domnievať, že to môže byť v skutočnosti aj jeho byt a nájomný vzťah je iba kamufláž. Verejnosť má nárok na informácie o vzťahoch medzi premiérom Ficom a Ladislavom Bašternákom, človekom podozrivým z daňových podvodov a prania špinavých peňazí“ uzatvárajú predstavitelia SaS.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

- Reklama -